47-letna manekenka pravi, da Epsteina sploh nikoli ni poznala. Foto: Reuters
47-letna manekenka pravi, da Epsteina sploh nikoli ni poznala. Foto: Reuters

V izjavi, ki jo je njen odvetnik podal za People, pravi, da je kakšna koli povezava Heidi Klum in Jeffreyja Epsteina popolnoma napačna. "Njeno ime in začetnice niso na nobenem poročilu o poletih. Na seznamu potnikov je veliko znanih ljudi, a Klumova ni ena izmed njih. Razlaga je preprosta – nikoli ni bila na nobenem izmed Epsteinovih letal, ker ga ni poznala, nikoli ni bila niti na njegovem otoku."

Objavo več kot 80 dokumentov, ki so razkrili številne prijatelje in znance pokojnega Epsteina, je odobrila newyorška okrožna sodnica iz tožbe Virginie Robert Giuffre proti Ghislaine Maxwell zaradi obrekovanja. Na seznamu se je pojavilo tudi ime Klumove, a manekenka zdaj pravi, da se je to zgodilo pomotoma.

"Gledam novice in vidim, da sem bila pomotoma imenovana kot ena izmed potnikov na Epsteinovih poletih. Gospoda Epsteina nisem poznala, nikoli nisem bila na njegovih letalih, domovih ali otoku. Javno sem se oglasila, ker nočem biti lažno povezana z njim in grozljivo zgodbo, ki ga obkroža," je poudarila Klumova.

Dodala je še, da popolnoma podpira vse žrtve, ki so bile dovolj pogumne, da so razkrile svojo zgodbo. "Tudi jaz želim, da se resnica razkrije in da je dosežena pravica."