O istospolni usmerjenosti Millerja so se govorice širile od leta 2007. Foto: EPA
O istospolni usmerjenosti Millerja so se govorice širile od leta 2007. Foto: EPA
Wentworth Miller
Miller je zaslovel s svojo vlogo v seriji Beg iz zapora, kjer se je občinstvu priljubil z likom Michaela Scofielda. Foto: EPA

Nekdanji zvezdnik Bega iz zapora je namreč zavrnil povabilo na mednarodni filmski festival v Sankt Peterburgu. Ob tem je izrazil zaskrbljenost nad odnosom, ki ga imajo ruske oblasti nad istospolno usmerjenimi ljudmi. "Zelo sem ponosna na Wentwortha Millerja, ker je spregovoril v podporo enakosti. Rusija ne ve, kaj zamuja," je na Twitterju zapisala DeGeneresova.

Zvezdniki ponosni na igralca
Množici pohval na družbenih omrežjih so se pridružili še televizijski voditelj Andy Cohen, zvezdnik Sodobne družine Jesse Tyler Ferguson, rokoborec Darren Young, nekdanja zvezdnica serije Čarovnice Rose McGowan in drugi. "Ploskam mojemu fantu Wentworthu Millerju za pogum. Ponosna sem nate, brat, ker si se zavzel za to, v kar verjameš. Kar je dovolj, je dovolj."

Zvezdnik serije White Collar Matt Bomer - ki je lani sam razglasil, da je gej - je Millerjevo potezo komentiral z besedami: "Vau, mislim, da je res pogumno in neverjetno uglajeno, da je priznal. Res sem ponosen nanj. Res je lep odsev njegovega značaja."

Miller se je s svojo potezo pridružil Cohenu, igralki Tildi Swinton, pevki Lady Gaga in številnim drugim svetovnim zvezdnikom, ki so se oglasili, da bi opozorili na razvpitost njihovega zakona o istospolno usmerjenih ljudeh.