Ian McKellen in Oscar Conlon-Morrey, ki sta konec leta 2022 spoznala med gledališko igro Mother Goose, naj bi se po dobrem letu zveze romanco prekinila in odšla po ločenih poteh. V preteklem letu se je sicer zdelo, da se ljubezen med njima hitro stopnjuje, 30-letni Oscar je 84-letnega Iana celo razglasil za novo ljubezen svojega življenja.

"Oscar je prijateljem in družini pripovedoval o svojih velikih načrtih z McKellenom. Rekel je celo, da misli, da se bosta zaročila," je povedal eden izmed igralcev, ki si je delil oder z McKellenom in je želel ostati neimenovan, poroča Daily Mail.

Čeprav je poudaril, da je med njima postajalo zelo resno, pa je opozoril na to, da britanski zvezdnik, ki je v filmih Gospodar prstanov upodobil legendarnega Gandalfa, že 20 let ni imel partnerja, tudi drugi njegovi bližnji prijatelji so dvomili, da se bo ustalil.

"Ni ustvarjen za zakon. Noče, da nekdo živi v njegovem domu. Uživa, da ima nekoga, ko je na turneji," je še delil in pojasnil, da se hitro zaljubi, a se zaljubljenost tudi hitro konča, običajno, ko je konec projekta.

McKellen je v preteklosti sicer poudaril, da se je njegovo življenje bistveno izboljšalo, ko je z javnostjo delil svojo spolno usmerjenost, glede tega je bil odprt že od leta 1988. Ker se ni več skrival, je boljši postal tudi njegov odnos s prijatelji in družino.