Ian Thorpe velja za najuspešnejšega avstralskega športnika vseh časov. Foto: EPA
Ian Thorpe velja za najuspešnejšega avstralskega športnika vseh časov. Foto: EPA
Siru Parkinsonu se je z intervjujem z nekdanjim plavalnim junakom menda uresničila dolgoletna želja, za to priložnost je kljub delni upokojitvi naredil izjemo in se vrnil pred kamere. Foto: Promocijsko gradivo

V televizijskem pogovoru z legendarnim britanskim voditeljem, sirom Michaelom Parkinsonom, ki ga bodo v nedeljo predvajali na avstralski televiziji Channel Ten, je "Thorpedo" - ki se je od plavanja prvič poslovil pri 24 (nekaj let pozneje se je vrnil, a se mu ni uspelo uvrstiti niti v avstralsko olimpijsko plavalno reprezentanco), še prej pa podrl 22 svetovnih rekordov, na olimpijskih igrah osvojil pet zlatih, tri srebrne in eno bronasto medaljo ter se zaradi svojih dosežkov uveljavil kot najuspešnejši avstralski športnik vseh časov - spregovoril tudi o svojem dolgotrajnem boju z depresijo, so sporočili iz podjetja News Corp, pri katerem si želijo zagotoviti dobro gledanost napovedane oddaje. Znano je, da se je na začetku letošnjega leta po nekaj incidentih, povezanih z duševnimi težavami, ki so ga domnevno pahnile v odvisnost od mamil in alkohola, Thorpe odločil za zdravljenje v centru za rehabilitacijo.

Govorice o istospolni usmerjenosti so zvezdniškega plavalca, ki pa ni znal srečno živeti pod žarometi, spremljale vse od začetkov kariere, a jih je vztrajno zanikal. V svoji avtobiografiji iz leta 2012 z naslovom This Is Me je tako zapisal: "Da bo še uradno: nisem gej in vse moje spolne izkušnje so se zgodile z osebami nasprotnega spola. Privlačijo me ženske, rad imam otroke in si nekoč želim imeti družino ... Vem, kako je odraščati in poslušati o tem, kakšna je tvoja spolna usmerjenost, nato pa spoznati, da to ni čisto res. Obtožili so me, da sem gej, še preden sem vedel, kdo sploh sem."

Več podrobnosti bo torej znanih po tem, ko bo pogovor dejansko predvajan, v napovednem videu za "senzacionalni intervju, ki ga morate videti", pa Parkinson, znan po tem, da je neustrašen pri postavljanju tudi neprijetnih vprašanj, sogovornika preprosto postavi pred dejstvo: "Od nekdaj ste trdili, da niste gej. Je to res?"

Na Twitterju že dežujejo pohvale Thorpu, da je končno zbral pogum in svoje spolne usmerjenosti ne skriva več.