Kako sta zakonca reagirala, bo prikazano v oddaji 3. marca. Foto: EPA
Kako sta zakonca reagirala, bo prikazano v oddaji 3. marca. Foto: EPA

Kevin in Kyra sta do odkritja prišla skozi sodelovanje v oddaji Finding Your Roots, v kateri sta s pomočjo rodoslovca Henryja Louisa Gatesa raziskovala svojo preteklost.

Gates je z raziskavo družinskega drevesa odkril, da sta oba zakonca potomca pomembnih ameriških družin, DNK-testiranje za ugotavljanje sorodstvenih razmerij pa je pokazalo, da sta Kevin in Kyra daljna sorodnika, poroča The Independent.

Sedgwickova je že pred oddajo izrazila, da jo je strah, kaj bo analiza pokazala. Prvi komentar na razkritje, da sta z Baconom, s katerim je poročena že 25 let, v sorodu, pa je bil: "Vidite. Vedela sem, vedela sem, vedela sem!" Nato pa je moža pomirila z besedami: "Dokler nisva bratranec in sestrična, je v redu."

Gates je Baconu razkril tudi, da je v daljnem sorodstvu s kraljem Edwardom I., Bradom Pittom in predsednikom Obamo. Igralec je to šaljivo komentiral: "Saj sem vedel, da me ne spoštujejo dovolj."

Pri The Independentu pišejo, da je Kevin v oddaji odigral posebno različico spletne igre Six Degrees of Kevin Bacon, ki temelji na predpostavki, da je vsak igralec od njega oddaljen za največ šest "stopenj". Bacon je sicer v oddaji priznal, da nad pojavom omenjene aplikacije ni bil ravno navdušen, saj je menil, da gre za šalo na njegov račun.