Dakota Johnson je znana predvsem po svoji vlogi v trilogiji Petdeset odtenkov sive. Foto: Reuters
Dakota Johnson je znana predvsem po svoji vlogi v trilogiji Petdeset odtenkov sive. Foto: Reuters

"Ves čas razmišljam o stanju, v katerem se je zaradi novega koronavirusa znašel svet," je 30-letnica dejala za Marie Claire. "Zaradi tega ne spim po cele noči in se spopadam z izjemno temnimi mislimi."

Razložila je, da so njeni možgani zelo aktivni in da se mora močno potruditi, da si lahko očisti misli in čustva. "Zelo pogosto obiskujem terapije."

Z leti se je naučila, kako se soočiti s temi občutki. Vse se je začelo, ko se je s strokovnjaki začela pogovarjati v najstniških letih. "Z depresijo se spopadam že od mladih let, ko sem bila stara 14 ali 15 let," priznava. "Takrat sem bila sicer prepričana, da me terapija lahko uniči, a sem se naučila živeti s tem. Čutim svet. Imam veliko kompleksov, a se ne izlivajo iz mene in niso težava drugih."

Priznala je tudi, da se je na snemanjih filmov pogosto počutila popolnoma nemočno, zaradi česar je ustanovila lastno produkcijsko hišo z imenom TeaTime Pictures. "Velikokrat na snemanjih nisem imela nobene besede."

Poudarja, da je umetnica in zato si želi, da se njena umetniškost in ideje spoštujejo ter da si želi biti del ustvarjalnega procesa. "Poleg tega pa imam tudi zelo specifičen okus."