Foto: IMDb
Foto: IMDb

Med plavanjem v reki Feather blizu gozda Plumas National Forest so igralko serije Nasledstvo Kristal Finn napadle vidre in jo z ugrizninami poslale v bolnišnico. "Na zadnjici in na nogi sem začutila nekaj," je Finn povedala za San Francisco Chronicle.

"Začela sem se ozirati in kričati, ko so se vidre pojavile pred mano. Nato so se potopile in spet začele napadati," je povedala in dodala: "Videla sem ugrize na nogah, čutila sem, da sem bila ugriznjena tudi na zadnjici, ta ugriz je bil najhujši in zelo boleč."

V Kaliforniji vidre v tem obdobju plavajo z mladiči, zato so lahko zelo zaščitniške. Foto: MMR
V Kaliforniji vidre v tem obdobju plavajo z mladiči, zato so lahko zelo zaščitniške. Foto: MMR

Finn, ki je leta 2022 prejela nagrado Theatre World za svoj broadwajski debi kot Debra Messing v predstavi Birthday Candles, je bila zaradi poškodb sprejeta v bolnišnico Tahoe Forest Hospital v bližnjem Truckeeju. Napadi vider so izjemno redki, vendar igralka ni bila edina nedavna žrtev.

Martin Rosengreen, zdravnik v nujni ambulanti bolnišnice, je za Chronicle povedal, da sta bili julija sprejeti že dve osebi zaradi napadov vidre. Povedal je, da so v bolnišnici takrat prvič videli žrtev napada te živali. Po poročilih naj bi bilo po vsem svetu dokumentiranih samo 59 napadov vidre od leta 1875. Po vsej verjetnosti so se vidre v reki (na tem območju jih običajno ni) pojavile zaradi obilnih padavin, ki so dvignile raven reke. Finn je Chronicle povedala še, da je vesela, da ni vzela svoje hčerke s seboj na svoje strašno kopanje: "Bilo bi veliko hujše."