Jennifer Lopez in Ben Affleck sta po 17 letih znova začela ljubezensko zvezo. Foto: EPA
Jennifer Lopez in Ben Affleck sta po 17 letih znova začela ljubezensko zvezo. Foto: EPA

52-letna zvezdnica je o drugi priložnosti z 49-letnim Benom Affleckom spregovorila za ameriški People, naslovnico katerega krasi.

"Počutim se srečno in ponosno, da sem z njim. To, da sva dobila drugo priložnost, je lepa ljubezenska zgodba."

Spomnimo, Affleck in Lopez (ali ljubkovalno Bennifer) sta bila prvič v zvezi med letoma 2002 in 2004. Zaročila sta se novembra 2002, septembra 2003, tik pred načrtovano poroko, pa zaroko razdrla, pri čemer sta kot razlog navedla čezmerno medijsko pozornost, ki naj bi bila za zvezo usodna. Štiri mesece zatem sta se razšla, Affleck se je po tolažbo obrnil k soigralki Jennifer Garner, s katero sta se naslednje leto poročila in imata tri otroke (ločila pa leta 2018), Lopez pa je uteho poiskala pri dobrem prijatelju Marcu Anthonyju, s katerim je bila poročena med letoma 2004 in 2014 in s katerim ima dvojčka.

Oba sta imela po svojih ločitvah še kar nekaj bolj ali manj kratkotrajnih zvez, dokler se nista spomladi letos po njenem razhodu z Alexom Rodriguezom odločila, da po 17 letih poskusita še enkrat.

Ko so se znova zasvetile iskrice, sta se najprej malce prestrašila, je za People priznala J. Lo. A zdaj sta starejša in pametnejša, z več izkušnjami, sta v drugačnih fazah življenja, zdaj imata tudi otroke, zato ne bosta dovolila, da ponovita napake iz preteklosti, je dodala. "Počutim se zelo srečno. Srečno, da sem v ljubeči zvezi. Želim narediti vse, kar je v moji moči, da to zaščitim in obdržim. To je sveto."

Jennifer je hvaležna za drugo priložnost: "Ko najdeš nekoga in ga resnično ljubiš – dobiš drugo priložnost za to? To je res redka, dragocena, lepa stvar in tega ne jemljeva za samoumevno."

Čeprav se strinja, da je lahko občutljivo vpeljati otroke v vsako novo razmerje, pa meni: "Iskreno verjamem, da ljubezen premaga vse – odnose, otroke, delo, službene odnose. Vse je v tem, kako ljubeč in odprt si, kako sprejemaš stvari. Nimam ega glede stvari in samo sprejemam vse dobro, vedno gledam pozitivno." Biti iskren drug do drugega, biti ljubeč, to je osnova dobre ljubezenske zveze. "Ko ste v dobrem, zdravem razmerju, imajo vsi koristi od tega. Vsi!"

Affleck je ljubeč in spoštljiv partner, pravi in dodaja, da je vložil veliko dela, da bi se na tej poti izboljšal. "Tako sem ponosna nanj, ponosna na človeka, ki je postal."

Kar se tiče prihodnosti z Affleckom, Lopez pravi takole: "Želim si, da bi bila moja prihodnost polna ljubezni in sreče, z mojima otrokoma in partnerjem. Mislim, da vsi želijo biti samo srečni, z nekom bi radi nadaljevali potovanje in se postarali, glede tega se trenutno počutim dobro."