Foto:
Foto:

V prvem pogovoru po vložitvi obtožnice je Jackson dejal, da bi si raje prerezal zapestja kot ranil otroka. "Moje mišljenje ne deluje v to smer. Ko vidim otroka, vidim obraz boga, zato jih imam tako rad," je dejal zvezdnik. "Ne vidim nič napačnega v tem, da delim posteljo z otrokom. Tudi svojim otrokom bi dovolil spati z odraslim moškim, če bi ga osebno poznal." Deček, ki naj bi ga nadlegoval, je po njegovih besedah prikupen otrok, s katerim manipulirajo ljudje, ki želijo denar. "To ni on. Poznam njegovo srce," je dejal.

Jackson, ki naj bi se v zvezi z obtožbo izrekel 16. januarja, je še dejal, da je bila policijska preiskava njegovega ranča Neverland 18. novembra pretirana in da tam nikoli več ne bo mogel živeti. Sploh pa naj bi policija z njim po predaji ravnala slabo. Izpahnili naj bi mu ramo in ga za 45 minut zaprli v umazano stranišče ter ga zasmehovali.

Pop zvezdnik je poudaril, da ima rad svoje oboževalce po vsem svetu, in jih pozval, naj poslušajo njegovo pesem Childhood, ki jim ga bo pomagala razumeti. Besedilo pesmi govori o bolečem otroštvu in poziva ljudi, naj ga imajo radi, preden si o njem ustvarijo sodbo.

Kot je znano, je okrožno tožilstvo iz Santa Barbare 18. decembra vložilo uradno obtožnico proti Jacksonu zaradi spolnega nadlegovanja dečka, obolelega za rakom. Slavni Jacksonov odvetnik Michael Geragos je dejal, da se bo zvezdnik odločno bojeval proti obtožbi, ker je povsem nedolžen. Geragos je hkrati sprožil vprašanje verodostojnosti domnevne žrtve in tožilca ter dejal, da obtožbe, ne le da niso resnične, ampak so motivirane z denarjem in maščevanjem.