Kralja popa danes uvrščamo ob bok največjim fenomenom popularne glasbe, kot sta bila ameriški zvezdnik Elvis Presley in britanska zasedba The Beatles. Foto: AP
Kralja popa danes uvrščamo ob bok največjim fenomenom popularne glasbe, kot sta bila ameriški zvezdnik Elvis Presley in britanska zasedba The Beatles. Foto: AP

Dokumentarec, ki je že v nastajanju, režira novinar, glasbeni zgodovinar in filmski ustvarjalec Nelson George. V središču pozornosti bo nastanek rekordnega albuma in kratkih filmčkov, ki so na novo definirali vizualni prikaz glasbe. Drugi Jacksonov studijski album je leta 1982 izdala založba Epic Records. Prejel je kar 12 nominacij za nagrado grammy, od tega jih je prejel rekordnih 8.

Sedem skladb z albuma se je uvrstilo na lestvico najboljših deset, Beat it in Billie Jean pa sta obe zasedli prvo mesto. V štiridesetih letih je bilo prodanih več kot 100 milijonov albumov, postal pa je tudi prvi album, ki ga je Združenje ameriške glasbene industrije ocenilo s trojnim diamantom.

Izdali bodo tudi album z do zdaj še nikoli slišanimi posnetki

V dokumentarcu bodo oboževalci lahko videli nikoli prej prikazane posnetke in intervjuje, prav tako pa bo prikazano, kako je album pevca naredil nesmrtnega in nespremenljivo zaznamoval glasbeno industrijo, popularno kulturo, ples in modo.

"Thriller je iz otroškega zvezdnika naredil zvezdo svetovnega formata, ki je dosegel najvišjo raven nastopanja na odrih," je povedal George. Dodal je, da je album predstavil tudi popolne novosti pri združevanju vizualnega z avdiom.

Sony bo 18. novembra izdal tudi album Thriller 40, ki ga bosta sestavljala dve zgoščenki. Na eni bo prvotna različica Thrillerja, na drugem pa bodo do zdaj še neizdani posnetki, ki jih je Jackson pripravljal za to ploščo.