Pinkett Smithova je močno razočarana nad biografskim filmom o Tupacu. Foto: Reuters
Pinkett Smithova je močno razočarana nad biografskim filmom o Tupacu. Foto: Reuters
Demetrius Shipp mlajši
V filmu je raperja upodobil igralec Demetrius Shipp mlajši (njegov oče je bil Tupacov producent). Pod režijo se podpisuje Benny Boom, sicer znan režiser videospotov. Foto: AP

45-letna igralka je nezadovoljna z načinom, kako so v filmu All Eyez On Me prikazali njeno zvezo s pokojnim raperjem, ki je umrl v strelskem obračunu pred dobrimi 20 leti v Las Vegasu. Igralka in pokojni raper sta se spoznala v času šolanja na umetniški šoli v Baltimoru in postala tesna prijatelja.

"Nikoli mi ni bral tiste pesmi. Nisem vedela, da pesem sploh obstaja, dokler ni bila natisnjena v njegovi knjigi. Nikoli se ni poslovil od mene, ko je šel v Los Angeles. Moral je oditi na hitro in ni bilo zaradi kariere. Nikoli nisem bila na katerem izmed njegovih koncertov po njegovem naročilu. Nikoli se nisva prepirala v zaodrju. S tem, kako so prikazali najin odnos, so me globoko prizadeli," je tvitnila igralka, ki je od leta 1997 poročena z Willom Smithom in ima z njim dva otroka.

Na kritiko Pinkett Smithove se je odzval producent filma L. T. Hutton, ki je dejal, da igralka več kot očitno ni razumela zgodbe, ki so jo želeli prikazati v filmu. "Ustvaril sem sveto trojico: kdo je bil Tupac, kdo je želel, da bi bil in kdo je moral biti, da je lahko preživel v svetu, v katerega so ga vrgli," je pojasnil Hutton za TMZ.

Tudi 50 Cent kritiziral film
A Pinkett Smithova ni edina, ki je kritizirala film. Oglasil se je tudi raper 50 Cent: "Sem velik oboževalec Tupaca, toda mislim, da zgodba v filmu ni dobra. Zaslužil si je več." Toda film od premiere 16. junija žanje uspehe po kinematografih. Do zdaj so ustvarjalci z njim zaslužili že približno 32 milijonov evrov.

Filmsko biografijo je režiral Benny Boom, v njej pa igrajo Demetrius Shipp Jr. (Tupac), Jamal Woolard (The Notorious B.I.G), Danai Gurira (Afeni Shakur), Stefon Washington (Puff Daddy).