Igralca Jamesa Franca dve izmed igralk, ki so sodelovale v njegovi igralski šoli Studio 4, obtožujeta spolnih zlorab in izkoriščanja položaja avtoritete v šoli. Po njunih besedah naj bi igralke v šoli spodbujal k vpisovanju na posebne tečaje, v katerih so uprizarjali spolne akte in orgije. Na teh tečajih naj bi organizatorji rutinsko kršili standarde filmske industrije glede intimnosti med spolnimi akti in pravic igralk.

James Franco vse obtožbe še vedno vztrajno zanika. Foto: Reuters
James Franco vse obtožbe še vedno vztrajno zanika. Foto: Reuters

Igralkam naj bi bilo zagotovljeno, da bodo le prek sodelovanja v teh tečajih lahko prodrle v svet Hollywooda. Za tečaje, v katerih je pogosto kot igralec sodeloval tudi sam Franco, so poleg tega morale odšteti še več kot 700 dolarjev. V tožbi Francu in sodelavcem očitajo, da so izkoriščali obup in željo mladih igralk po uspehu za lastne perverzne načrte.

Igralke, ki so uspešno opravile omenjene tečaje, so pogosto vključili v filmske projekte igralca, kjer so pogosto spet nastopale nage in v prizorih, polnih spolnosti. Igralec naj bi v teku snemanja teh scen pogosto odstranjeval plastična varovala na spolovilih igralk.

James Franco se z obtožbami o spolnih zlorabah ne spopada prvič, a bodo te tokrat prvič dobile sodni epilog. Tožbo sta igralki vložili kot skupinsko tožbo vseh udeleženih na igralski šoli. Igralčev odvetnik je obtožbe že označil za brezpredmetne, lažnive in slabo podkrepljene. Kot pravi, se domnevni žrtvi želita le okoristiti na račun slave in uspeha igralca.