Jamie Foxx se vrača po hudi bolezni. Foto: AP
Jamie Foxx se vrača po hudi bolezni. Foto: AP

Aprila je njegova hči Corrine Foxx sporočila, da ima njen oče hude zdravstvene težave, več pa ni prišlo v javnost.

V današnjem videu na Instagramu (oglasil se je prvič od začetka zdravstvenih težav aprila letos) se je 55-letni igralec zahvalil svojim sledilcem za podporo. Ob tem je dejal, da je tišina v povezavi z njegovo boleznijo vodila tudi do namigov, da naj bi oslepel ali bil paraliziran, a zatrdil je, da se to ni zgodilo. Pojasnil je, da ni želel, da bi njegovi oboževalci videli "vse cevke na njem, ko ni bilo jasno, ali se bo sploh izvlekel."

"Želim, da me vidite, kako se smejim, uživam, se zabavam, šalim, snemam film ali televizijski šov," je zapisal. "Moja sestra Deidra Dixon in moja hči Corrine sta mi rešili življenje." Ob tem je poudaril, da je to, da je lahko zdaj posnel video za sledilce, lahko naredil "po njuni zaslugi, po zaslugi Boga in izjemnih medicinskih delavcev."

Poudaril je, da je bila zasebnost zanj med dolgotrajnim okrevanjem ključna. "Zaščitili so me in upam, da bi vsakdo lahko doživel kaj takega." Kot je dejal, je med okrevanjem prehodil pot do pekla in nazaj, kajti ni šlo brez težav, zdaj pa je presrečen, da se vrača in da lahko znova dela.

Igralec naj bi se aprila in maja več tednov zdravil v bolnišnici v Atlanti, kjer je snemal film Back in Action s Cameron Diaz, poroča BBC.

Po objavi videa so mu podporo izrekli številni kolegi, med njimi Idris Elba, Viola Davis in John Boyega.

Prihodnje leto naj bi s hčerko gostila nov glasbeni šov z naslovom We Are Family.