Jamie Foxx je oskarja za glavno moško prejel leta 2004, in sicer za nastop v filmu Ray, v katerem je upodobil legendarnega glasbenika Raya Charlesa. Foto: Reuters
Jamie Foxx je oskarja za glavno moško prejel leta 2004, in sicer za nastop v filmu Ray, v katerem je upodobil legendarnega glasbenika Raya Charlesa. Foto: Reuters

Slavne osebnosti so podobne situacije reševale na različne načine, od zelo javnega okrevanja Jeremyja Rennerja po tem, ko ga je povozil snežni plug, do diagnoze raka debelega črevesa Chadwicka Bosemana, ki je postala javna šele po igralčevi smrti. Tudi Foxx in njegovi bližnji so se odločili za molk.

Kdor je pozorno spremljal kariero Jamieja Foxxa, pa ni presenečen nad tem, piše ameriški CNN. Ta se je večkrat obrnil na predstavnike Foxxa za informacije o tem, kaj se je zgodilo in o statusu igralca, vendar od njih ni mogel pridobiti nikakršnih podrobnosti.

Tako ni bilo objavljenih praktično nobenih informacij, razen njegove družine, ki je sprva prosila za zasebnost in objave prejšnji teden na Foxxovem profilu na Instagramu, kjer sporoča: "Cenim vso ljubezen, počutim se blagoslovljeno."

Med intervjujem za podkast Impaulsive, ki je bil objavljen prejšnji teden, pa je Kevin Hart dejal, da ima srečo, da si je s Foxxom tako blizu, da je lahko na tekočem. Hart je obenem dejal, da se Foxxu stanje izboljšuje.

Želja po zasebnosti je v skladu s tem, kako je zvezdnik filma Ray vedno živel, kljub karieri, ki ga postavlja v središče pozornosti.

V vseh teh letih je veliko govoril o svojih vlogah, povedal je veliko šal, delil je nekaj informacij o otroštvu, vpogleda v zasebno življenje pa je bilo zelo malo.

Foxx naj bi šest let hodil z igralko Katie Holmes, a zveze ni nikoli potrdil niti komentiral. Enega izmed intervjujev, ko ga je voditelj vprašal o Katie Holmes, je protestno zapustil. Igralca naj bi se razšla leta 2019.