S tem je 51-letni pevec in igralec, ki z veseljem objavlja svoje plezalske podvige, tudi v družbi izjemnega plezalca Alexa Honnolda, postal prvi človek, ki je pridobil dovoljenje za plezanje na 102-nadstropno ikonično stavbo v New Yorku.

"Bil sem bolj vznemirjen kot živčen, če vam povem po pravici. Toda moram biti iskren: bilo je zelo, zelo težko. Bilo je veliko težje, kot sem mislil, da bo." Kot je dejal, je bila potrebna res velika vzdržljivost in bilo je zelo strmo.

Podvig je bil zanj več kot promocijska dejavnost, z uresničitvijo je naredil še eno kljukico na seznamu svojih največjih želja. "Gledati sončni vzhod nad mestom, to mi res pomeni veliko," je dejal igralec. "Vse odkar sem bil otrok, je New York predstavljal mesto, kamor greš, da uresničiš svoje sanje."

"Ko sem se povzpel na vrh, sem skozi okno v 80. nadstropju videl svojo mamo, in to je bilo res prijetno presenečenje," je še dejal.

Thirty Second To Mars so tako zelo odmevno napovedali svetovno turnejo, prvo po petih letih. Prvi koncert bo marca 2024 v Buenos Airesu, trajala pa bo do septembra, poroča BBC. Skupina, ki jo je Jared leta 1998 ustanovil skupaj s starejšim bratom Shannonom, bo na turneji promovirala svoj šesti album z naslovom It’s the End of the World but It’s a Beautiful Day.

Empire State Building je visok 380 metrov, z anteno pa 443 metrov, nekoč je bil najvišja stavba na svetu, danes je na 54. mestu.

Foto: Zajem zaslona
Foto: Zajem zaslona