Foto: Reuters
Foto: Reuters

Novega argentinskega predsednika Javierja Mileia je bilo v petek po ogledu novega muzikala partnerice Fatime Florez mogoče videti, kako se strastno poljublja s svojo "levinjo", kot ji pravi. Politik se je po izvedbi muzikala Fatima 100% namreč na odru pridružil v zlat triko oblečeni 42-letnici in se po improviziranem govoru spustil v dolg poljub z njo.

Predsednik je občinstvu ob tem povedal, da so pred Argentino težki časi, a da mora država iti naprej.

Ni se sicer zgodilo prvič, da je javnost par videla med poljubljanjem, saj je že takoj po zmagi na volitvah med neposrednim prenosom Fatimi Florez izkazal za številne nekoliko preveč naklonjenosti.

Po nastopu se je priljubljena komičarka in imitatorka predsedniku zahvalila za udeležbo, kmalu za tem pa sta zapustila prizorišče. Sama predstava Fatime Florez med drugim vključuje imitacije Javierja Mileia, Cristine Kirchner, Taylor Swift, Tine Turner, Lize Minelli, Mirthe Legrand, Susane Giménez in Carmen Barbieri.

Zvezdnica in politik sta par od leta 2022, potem ko sta se spoznala v pogovorni oddaji, dva meseca prej, preden se je Florez ločila. Florez je med intervjujem politiku hudomušno rekla: "Preveč si sam za svojo pomembno vlogo."

Fatima je za medije pozneje pojasnila začetke njunega razmerja: "Najprej sva se pogovarjala na Instagramu, videvati pa sva se začela veliko pozneje. Vse je bilo zelo naravno, malo po malo. Ko sva si začela pisati, sem bila zaradi dela v Urugvaju."

Milei je odpotoval v Mar del Plato na nastop svoje izbranke. Foto: Reuters
Milei je odpotoval v Mar del Plato na nastop svoje izbranke. Foto: Reuters

Sicer se je v svojem kratkem mandatu Milei že izkazal kot razdvajajoč predsednik, saj je pred kratkim napovedal, da država potrebuje gospodarsko "šokterapijo", in se zavezal k programu ostrih varčevalnih ukrepov, da bi ublažil inflacijo, ki je oktobra znašala 143 odstotkov. Poleg tega je argentinska valuta v dolgoročnem prostem padu, stopnja revščine je narasla na 40 %, gospodarstvo pa je v globoki recesiji, razkrivajo podatki IMF-a. "Bistvo je, da ni alternative varčevanju in ni alternative šokterapiji," je dejal Milei med prvim predsedniškim govorom. "Vemo, da se bodo razmere kratkoročno poslabšale. Potem pa bomo videli sadove svojega truda," je še dodal.

Prav tako želi zmanjšati število ministrstev s 24 na osem, zavzema se tudi za ukinitev ali združitev ministrstev za izobraževanje, socialni razvoj, ženske, spole in raznolikost ter zdravje. Na enem od razvpitih posnetkov je bilo videti, kako s table trga kartončke z imeni ministrstev in jih meče proč z besedami: "Država ni rešitev, ampak težava."