Konec je še enega na videz popolnega hollywoodskega zakona. Foto: EPA
Konec je še enega na videz popolnega hollywoodskega zakona. Foto: EPA
Johnny Depp in Amber Heard
Heardova je vložila zahtevek za ločitev zaradi "nepremostljivih razlik". Foto: EPA

Potem ko je Depp domnevno vrgel telefon v obraz svoje žene in jo zadel v oko, je 30-letna igralka vložila zahtevek za ločitev. Na sodišču je zaprosila za začasno prepoved približevanja, kar je sodnik odobril. Priložila je celo fotografije, na katerih je vidno, kako je poškodovan njen obraz. Njen sosed je podpisal izjavo, s katero potrjuje, da je njena zgodba resnična in da je bil priča, kako se je Heardova "jokala, tresla in se zelo bala Johnnyja".

V sodnih dokumentih, ki so prišli v medije, je mogoče razbrati, kako je Heardova obtožila Deppa psihične zlorabe v času njunega razmerja, ki sta ga začela leta 2012. Izpostavila je "resen incident", ki se je zgodil decembra lani in zaradi katerega se je bala za svoje življenje.

"Doživela sem izredno čustveno, verbalno in psihično zlorabo. Johnny je bil jezen, sovražen, ponižujoč in mi grozil z nasiljem vsakič, ko sem dvomila o njegovi avtoriteti ali pa se nisem strinjala z njim," je napisala. "Velikokrat je bil paranoičen in bala sem se njegovega temperamenta."

Toda čeprav je Heardova ponudila dokaze, podpisano izjavo in očividca, ji javnost še vedno ne verjame. Čeprav je žrtev, jo javnost obravnava kot osumljenko. Večina medijskih zapisov pa se vrti okoli dvomov o namenih igralke in poskuša zbiti njeno verodostojnost.

Ameriški tabloidni portal TMZ je tako pred kratkim objavil novico Če je bila Amber Heard zlorabljena, kot res trdi, zakaj se je v soboto smejala, medtem ko so jo ujeli fotografski objektivi. Cosmopolitan je objavil prispevek, v katerem Vanessa Paradis brani nekdanjega moža. Britanski Daily Mail pa je objavil prispevek, ki temelji na objavi Lily-Rose, v katerem prav tako brani svojega očeta.

Kot dokaz, da Heardova laže, Deppovi oboževalci navajajo tudi trditve policije, ki je posredovala 21. maja - na dan, ko naj bi Depp Heardovi vrgel prenosni telefon v obraz. Losangeleški možje v modrem namreč trdijo, da ob prihodu na kraj dogodka na Amber ali v stanovanju niso opazili znakov nasilja. Igralka tudi ni želela podati prijave zaradi nasilja. Kot so pojasnili njeni odvetniki, je to zelo pogost pojav za žrtve zlorab, ki želijo zaščititi svoje napadalce. Toda odvetniki vztrajajo: "Amber je trpela vsa leta zaradi psihične zlorabe, ki jo je nad njo izvajal Johnny."

Dve plati zgodbe
Po poročanju portala TMZ pa sta dva policista, ki sta zasliševala Heardovo, potrdila, da igralka ni imela nobenih vidnih poškodb. Policista ob tem nista vedela, da je v primer vpleten Depp. Priznala sta, da sta ob vdoru v stanovanje vedela le, da gre za prijavo nasilja v družini. Heardova jima je takrat zatrdila, da gre samo za prepir z možem - s tem, da Deppa ni nikoli omenila po imenu.

TMZ-jevi viri so ob tem še dejali, da sta bila priča dogodku tudi dva varnostnika - Jerry Judge in Sean Bett, ki sta stala pred vhodom v njuno stanovanje, saj sta jima tako dala "prostor" za prepir. Nenadoma sta zaslišala krik Heardove. V sekundi sta pritekla v dnevno sobo, kjer sta zagledala Deppa v kuhinji, medtem ko naj bi bila Heardova na kavču.

Varnostnika, ki bosta najverjetneje tudi priči na sodišču, sta prav tako dejala, da je bila v času 15-mesečnega zakona z Deppom polna izbruhov Heardova. Nanj naj bi kričala, metala steklenice in ga obtoževala različnih stvari.