Jay Leno z zdravstvenimi delavkami ob odpustu iz bolnišnice. Foto: Grossman Burn Centre
Jay Leno z zdravstvenimi delavkami ob odpustu iz bolnišnice. Foto: Grossman Burn Centre

Nekdanji voditelj priljubljene večerne humoristične pogovorne oddaje The Tonight Show in velik ljubitelj avtomobilov je med popravljanjem enega izmed njih v svoji garaži doživel nezgodo, ko se je vnel bencin.

Dobil je opekline druge in tretje stopnje po levi strani obraza in grlu, oko in uho pa na srečo nista bila huje poškodovana. Po desetih dneh v bolnišnici, ki je specializirana za zdravljenje opeklin, in po dveh operacijah so ga v ponedeljek odpustili v domačo oskrbo. Kot so sporočili iz bolnišnice Grossman Burn Centre, se Leno "veseli, da bo praznoval zahvalni dan s svojo družino", ob tem pa javnosti prenesli še voditeljevo zahvalo za dobre želje: "Jay bi rad vsem sporočil, kako hvaležen je za vso nego, ki jo je dobil, in da ceni vse vaše dobre želje."

Javnosti so posredovali še fotografijo nekaj zdravstvenih delavk v družbi 72-letnega televizijca, na kateri je videti opekline po delu obraza, vratu in roke.

Leno je sicer že pred dnevi v izjavi za tiskovno agencijo PA potrdil, da je v delovni nezgodi dobil "nekaj" hudih opeklin, a se počuti dobro, zdravniki pa so mu napovedali popolno okrevanje: "Samo kakšen teden ali dva potrebujem, pa bom spet na nogah."

Priljubljeni televizijec je vodenje The Tonight Showa prevzel po upokojitvi Johnnyja Carsona leta 1992, pred leti pa vajeti predal naprej Jimmyju Fallonu. Nato je Leno, veliki ljubitelj (starodobnih) avtomobilov, svoji dve veliki ljubezni združil v avtomobilistični oddaji Jay Leno’s Garage, vodi pa tudi posodobljeno različico TV-kviza You Bet Your Life.