Jay-Z je sicer eden izmed najbolj znanih raperjev na svetu. Foto: Reuters
Jay-Z je sicer eden izmed najbolj znanih raperjev na svetu. Foto: Reuters

Večer je raper s svojo druščino začel z večerjo v priljubljeni japonski restavraciji na Manhattnu. Rojstni dan enega izmed prijateljev so proslavili z jastogom in sušijem, znesek računa pa je nanesel 13.000 evrov.

Po končani večerji so se odpravili v mehiško restavracijo z barom, kjer so za pijačo potrošili 9.000 dolarjev. Vendar tukaj svojega popotovanja še niso končali.

Najdražji del noči se je začel v zvezdniški diskoteki Playroom, kjer je družba za pijačo odštela več kot 91.000 dolarjev. Eden izmed članov osebja je na družbenem omrežju objavil sliko računa - med drugim so naročili 40 steklenic vina, cena vsake izmed njih pa je 1.200 dolarjev.

Na svoj račun pa niso prišle le blagajne restavracij, temveč tudi žepi osebja. Skupina je natakarjem namreč namenila več kot 11.000 dolarjev napitnine!

Med najbogatejšimi raperji
Če primerjamo s slovenskimi standardi - po podatkih statističnega urada je povprečna mesečna neto plača lani znašala 1.062 evrov, kar pomeni, da prejemnik povprečne slovenske mesečne plače potrebuje sedem let, da zasluži za Jay-Z-jev omenjeni zapitek.

Zanj pa je to sicer mala malica - pri reviji Forbes so ga lani namreč uvrstili tik pod sam vrh lestvice najbogatejših glasbenikov v svetu hiphopa. Njegovo premoženje namreč ocenjujejo na 810 milijonov evrov, pred njim je le Diddy, ki ima pod palcem še 10 milijonov več.