Bridges je leta 2009 prejel oskarja za vlogo v filmu Noro srce (Crazy Heart), a je morda še bolj znan po vlogi The Duda v kultni kriminalni komediji Veliki Lebowski. Foto: EPA
Bridges je leta 2009 prejel oskarja za vlogo v filmu Noro srce (Crazy Heart), a je morda še bolj znan po vlogi The Duda v kultni kriminalni komediji Veliki Lebowski. Foto: EPA

Zvezdnik filma Veliki Lebowski je oboževalcem na svoji spletni strani razkril, da je zaradi okužbe z novim koronavirusom v začetku leta kar pet tednov preživel v bolnišnici. "K sreči je zdaj covid le še spomin, a bil sem hud boj. Ta bolezen me je zelo zdelala, a k sreči sem zdaj polno cepljen in znova se počutim v redu."

Zahvalil se je zdravstvenemu osebju, ki ga je po težkem boju v bolnišnici toliko spravilo k sebi, da lahko znova hodi brez dodatnega kisika. "Zvok, ki jo spušča ta naprava, me spominja na Dartha Vaderja," se je pošalil.

Okužila se je tudi njegova žena Susan, sicer producentka, in tudi ona je morala za pet dni na bolnišnično zdravljenje.

"Vse okoli nas je ljubezen"

Predtem, lani, so oskarjevcu odkrili tudi limfom, a napovedi za to, da popolnoma okreva, so dobre. "Moj rak je v remisiji. Tvorba v velikosti 22,5 cm x 30 cm se je skrčila na velikost frnikole. Ko se zdaj ozrem na vse, kar sem prestal, lahko rečem, da je rak le malenkost v primerjavi s tem, kako močno sem se moral boriti s covidom-19. Na neki točki sem se že videl, kako stojim pred nebeškimi vrati. Prav ta stik s smrtjo pa mi je prinesel resnično darilo - zavedanje, da je življenje kratko in krhko, a čudovito. Vse okoli nas je ljubezen, samo videti jo moramo," je dejal.

Potrdil je, da se zdaj počuti v redu. Po zmagi nad covidom je najbolj vesel, da je lahko hčer Hayley pospremil do oltarja in z njo zaplesal na poroki. Vrača pa se tudi na filmska platna, saj ga bo mogoče videti v srhljivki The Old Man.