V ponedeljkovi objavi na Instagramu je tenisačica srbskih korenin, ki na teniškem turnirju deluje kot komentatorka za CNN, med drugim je tudi vodila pogovor z Novakom Đokovićem na osrednjem igrišču, razkrila, s čim se spoprijema. Objavila je enega izmed žaljivih komentarjev, v katerem jo primerjajo s kitom.

"Odvratno. Ljudje bi se morali sramovati. Najpogostejši komentar je: 'Kaj se ji je zgodilo, da je tako ogromna?'"

Nadaljevala je. "Povedala vam bom, kaj se je zgodilo, iščem način, da preživim in se borim. In res ni pomembno, kaj počnem in kaj se je zgodilo, ker velikost ne bi smela biti pomembna. Pomembna sta prijaznost in dobrota človeka, česar pa tisti, ki trpinčite mene in druge, očitno nimate."

Dodala je, da je zlobni komentatorji ne bodo utišali. "Pomembna je spletna zloraba, ustrahovanje in sramotenje. To je tisto, kar je pomembno, ker tisti med vami, ki to počnete, ste samo zlobni, podli in nevedni ljudje. Jaz sem lahko in bom v formi zase in za svoje zdravje, vi pa ne boste postali boljši človek. Teža se bo spremenila, zlobni ljudje pa bodo ostali zlobni."

"Tukaj sem, borim se za vse tiste zunaj, ki so zlorabljeni, osramočeni … Ne morem spremeniti sveta, vendar bom še naprej govorila, opozarjala na to vedenje, uporabljala svojo platformo za nekaj dobrega in podpirala druge ljudi tam zunaj ter jim dala glas in se trudila, da bi se počutili manj osamljene in prestrašene."

Dokić je opozorila nase v Wimbledonu leta 1999, ko je v prvem krogu presenetila prvo igralko sveta Martino Hingis. V karieri je osvojila šest naslovov WTA med posameznicami in prišla do polfinala Wimbledona leta 2000.

Leta 2018 je izšla njena avtobiografija Unbreakable. V njej podrobno opisuje fizično, verbalno in duševno zlorabo, za katero pravi, da jo je utrpela od očeta in nekdanjega trenerja Damirja Dokica.

Dokic je v preteklosti govorila o svojih težavah z duševnim zdravjem. Junija lani je v videu, objavljenem na Instagramu, razkrila, da je razmišljala o tem, da bi storila samomor, dejala je, da jo je rešila strokovna pomoč.