Courteney Cox in Jennifer Aniston sta se spoznali na snemanju priljubljene serije, še danes pa sta izredno dobri prijateljici. Foto: AP
Courteney Cox in Jennifer Aniston sta se spoznali na snemanju priljubljene serije, še danes pa sta izredno dobri prijateljici. Foto: AP
Jennifer Aniston
"Najprej naj razčistimo, da nimam zlomljenega srca. Gre za neodgovorna namigovanja. Nihče ne ve, kaj se dogaja za zaprtimi vrati" je povedala igralka. Foto: Reuters

Anistonova, ki jo je med zvezdnice izstrelila ravno izjemno priljubljena serija Prijatelji, je v intervjuju za revijo InStyle povedala, da "fantazira o tem, da bi obudili serijo". "Courteney, Lisa in jaz smo večkrat govorile o tem. Igranje v tej seriji je bila moja najboljša služba, kar sem jih kdaj koli imela," je povedala 49-letnica. Anistonovo na serijo, ki so jo začeli predvajati leta 1994, zadnji del pa so posneli deset let pozneje, očitno vežejo lepi spomini. Najbrž tudi zaradi tega, ker so igralci v seriji uspeli tudi po koncu snemanja uspeli ohraniti odnose.

Nad obuditvijo serije pa niso navdušeni vsi, nekdanji "Prijatelj" Matt LeBlac na vprašanja o ponovni združitvi namreč sploh noče več odgovarjati. A Anistonova še ni popolnoma obupala: "Danes vidimo, da so uspešno obudili res veliko serij. Matt o tem noče govoriti, a morda ga lahko me prepričamo. Ali pa raje počakamo še nekaj let, nato pa se z Liso in Courteney vrnemo s serijo Zlata dekleta."

Tokrat brez tabutem
Anistonova se je v intervjuju dotaknila tudi tem, ki se jih je do zdaj izogibala - spregovorila je o materinstvu, ločitvi od Justina Therouxa, seksizmu v igralski industriji in družbenih omrežjih. Povedala je, da o njej kroži veliko govoric, ki pa nikakor niso resnične. Na trače se ne ozira pretirano, kljub temu pa je naveličana poslušati, da "Jen ne more obdržati moškega" in da noče imeti otrok, "ker je sebična in osredotočena le na kariero."

Za revijo je jasno povedala, da po ločitvi od ameriškega igralca Therouxa, ni tako prizadeta, kot namigujejo tabloidi. "Najprej naj razčistimo, da nimam zlomljenega srca. Gre za neodgovorna namigovanja. Nihče ne ve, kaj se dogaja za zaprtimi vrati," je povedala igralka in dodala: "Ko se zakon v Hollywoodu konča, se ženska sooči z obsojanjem in pomilovanjem. Ona je ostala sama zapuščena in žalostna."

Igralka ima sicer za sabo dve ločitvi. Po propadlem zakonu z Bradom Pittom je drugič v zakonski jarem skočila z ameriškim igralcem Theroux, letos, dve leti po poroki, pa se je njun zakon končal.

"Če nisi mama, si označena za poškodovano blago"
Spregovorila je tudi o materinstvu in vseh namigovanjih, ki so več kot desetletje krožile po medijih: "Ko se piše o teh stvareh, se nihče ne vpraša, kako občutljiva je lahko ta tema zame in za mojega partnerja. Nihče ne ve, kaj sem prestala tako na zdravstvenem kot na čustvenem področju."

Dodala je, da se ženske ves čas soočajo s pritiskom, da morajo biti matere. "Če nisi mama, si takoj označena za poškodovano blago. Mogoče moj namen na tem planetu ni razmnoževanje. Mogoče so mi namenjene druge stvari," je povedala Anistonova.

Skeptična do družbenih omrežij
V intervjuju je še razkrila, da nima profila na Twitterju, Facebooku ali Instagramu, a to ne pomeni, da družbenih omrežij ne uporablja. "Priznam, da občasno brskam po tujih objavah na Instagramu. Ko končam brskati, pa si mislilm, kako nekoristno sem porabila čas," je povedala Anistonova.

Priznala je, da se družbenih omrežij izogiba tudi zato, ker meni, da spodbujajo narcisizem, hkrati pa se ji zdi, da smo zaradi družbenih omrežij manj in ne bolj povezani. "Ne pogovarjamo se več. Aktivno ustvarjamo platformo, prek katere druge ocenjujemo in komentiramo. Zdi se mi, da je to precej nezdravo predvsem za nesamozavestne najstnike. Na ogenj prilivamo olje," je bila kritična.

Talk about her all you like, but with great friends, new projects, and still-perfect hair, September cover star Jennifer Aniston is doing just fine. And at 49, she knows who she is. That means no boundaries, no bullshit, and lots of laughing. “For the most part I can sit back and laugh at the ridiculous headlines because they have gotten more and more absurd,” she tells her close friend @MMcNearney, who interviewed her for her refreshingly candid cover story. “I guess they’re feeding into some sort of need the public has, but I focus on my work, my friends, my animals, and how we can make the world a better place. That other stuff is junk food that needs to go back in its drawer.” Read the full interview at the link in bio. | Photographed by @BenHassett; Styled by @JuliaVonBoehm

A post shared by instylemagazine (@instylemagazine) on Aug 1, 2018 at 5:00am PDT