Jennifer Aniston se je odločila, da ne bo tiho prenašala ljudi, ki njej in drugim precepljenim grenijo življenje. Foto: Reuters
Jennifer Aniston se je odločila, da ne bo tiho prenašala ljudi, ki njej in drugim precepljenim grenijo življenje. Foto: Reuters

"Še vedno obstaja velika skupina ljudi, ki so proti cepivom ali pa preprosto ne prisluhnejo podatkom," je bila v pogovoru za revijo InStyle nejevoljna igralka. "Izgubila sem kar nekaj rednih sodelavcev in prijateljev v svojem vsakdanu, ker se niso želeli cepiti ali pa niso želeli potrditi, da so se cepili."

"Zelo neprijetno je, ampak zdi se mi, da je naša osebna in poslovna odgovornost, da ljudi okrog sebe obvestimo, ali smo cepljeni. Nismo vsi zaprti v mehurčke ali se stalno testiramo in moramo vedeti, kdo okrog nas je cepljen. Zapleteno je, ker je seveda vsak upravičen do svojega mnenja, a nekatera mnenja so preprosto osnovana na lažeh, neresnicah in neznanju," je še dodala zvezdnica serije Prijatelji.

Jennifer Aniston je že od začetka pandemije glasna podpornica ukrepov in svoje oboževalce poziva k nošenju mask in cepljenju. S tem pa ni edina, saj se ob naraščanju okužb v ZDA vse več znanih oseb, podjetij in organizacij začenja glasneje zavzemati za strožje ukrepe.

Raziskava fundacije Kaiser je namreč pokazala, da je med 30 odstotki necepljenih odraslih Američanov skoraj polovica takih, ki sploh ne nameravajo spremeniti svojega mnenja. Vse več ustanov, kot so restavracije, bari in telovadnice, pa bo v New Yorku od zdaj zahtevalo potrdilo o statusu PCT pred vstopom.