Foto: AP
Foto: AP

32-letna oskarjevka se je po rdeči preprogi sprehodila za premiero francoskega filma Anatomija padca, in čeprav je bila njena obutev deležna kar nekaj kritik, saj ima canski festival strog kodeks oblačenja, ki prepoveduje čevlje brez pete, pa so modni kritiki pohvalili njeno razkošno obleko in diamantno Diorjevo ogrlico, ki sta po njihovih besedah ustrezali francoskemu glamurju.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

In čeprav je igralka, sicer obraz modne znamke Dior, za premiero Anatomije padca nosila sproščeno poletno obutev, pa si je za premiero dokumentarnega filma Kruh in vrtnice istega dne nadela rdeče pete.

Pod dokumentarni film o življenju afganistanskih žensk pod ponovnim vzponom talibanov se je sicer ameriška zvezdnica podpisala kot producentka.

In čeprav so bili modni kritiki ne ravno prizanesljivi do Jenniferinih opank, pa so številni uporabniki družbenih omrežij pohvalili igralkin bolj sproščen pristop.

"Jennifer nosi JAPONKE! Obožujem jo, kako kaže sredinca seksističnemu kodeksu oblačenja," je na Instagramu zapisala ena od komentatork.

Jennifer Lawrence sicer ni prva zvezdnica, ki se je (hote ali nehote) postavila po robu strogemu kodeksu obutve v Cannesu. Leta 2018 je tako Kristen Stewart v znak protesta proti desetletja staremu pravilu sezula svoje pete in se po rdeči preprogi sprehodila kar bosa.

V Cannesu so se letos postavili tudi po robu preveč živopisanim kreacijam in med drugim zavrnili novinarja revije Vogue Zacha Weissa, ki je nosil kričeče oranžno obleko, namesto da bi se držal črnine.