Jennifer Lawrence je lani izjavila, da ima dovolj tega, da jo imajo zgolj za prikupno in je pri pogajanjih za boljšo plačo v nasprotju z moškimi kolegi ne jemljejo resno. Foto: EPA
Jennifer Lawrence je lani izjavila, da ima dovolj tega, da jo imajo zgolj za prikupno in je pri pogajanjih za boljšo plačo v nasprotju z moškimi kolegi ne jemljejo resno. Foto: EPA
Osvežitev na sicer skoraj brez izjeme ameriško obarvani lestvici sta Kitajka Fan Bingbing in Indijka Deepika Padukone. Foto: EPA

26-letna Jennifer je v preteklem letu zaslužila okrog 46 milijonov dolarjev (11,5 odstotka manj od lanskih 52), največji delež od tega zneska ji je prinesel zadnji film iz franšize Igre lakote, vsekakor omembe vreden pa je tudi predujem za prihajajočo ZF-pustolovščino Passengers, so zapisali pri Forbesu, kjer bodo v naslednjih dneh objavili seznam najbolje plačanih igralcev.

So pa že zdaj razkrili, da je honorar Lawrenceove veliko nižji od tistega, s katerim se ponaša najbolje plačani igralec (samo za primerjavo: lani je bil na vrhu moškega seznama Robert Downey Jr. z 80 milijoni), čeprav je prav ona lani sprožila debato o razlikah v plačah med spoloma.

Drugouvrščena med igralkami McCarthyjeva se lahko pohvali s 33 milijoni zaslužka, od tega jih je skoraj 10 prišlo od priredbe Izganjalcev duhov v ženski zasedbi. Je pa nekaj v njeno osebno blagajno gotovo prinesla tudi modna linija, ki jo je Melissa, tudi sama močnejše postave, ustvarila, ko je izgubila živce zaradi slabe izbire oblek za polnejše ženske.

Na tretjem mestu je Scarlett Johansson s 25, na četrtem Jennifer Aniston z 21, na petem pa kitajska zvezdnica Fan Bingbing s 17 milijoni dolarjev. Prvo deseterico zaokrožajo Charlize Theron, Amy Adams, Julia Roberts, Mila Kunis in bollywoodska zvezdnica Deepika Padukone.

Skupno je vseh 10 najbolje plačanih igralk med 1. junijem 2015 in 1. junijem 2016 zaslužilo 205 milijonov dolarjev, pred odštetimi davki in honorarji za agente.

A vsi igralci so "male ribe" v primerjavi s Taylor Swift, lansko največjo zaslužkarico med zvezdniki, ki je od prodaje plošč in svetovne turneje zaslužila 170 milijonov dolarjev.