Rupert Murdoch in Jerry Hall sta se poročila marca 2016 na majhnem obredu v Spencer Housu v Londonu. Foto: AP
Rupert Murdoch in Jerry Hall sta se poročila marca 2016 na majhnem obredu v Spencer Housu v Londonu. Foto: AP

V zahtevku, vloženem na losangeleškem sodišču v petek, šest let po njuni poroki, nekdanja manekenka in igralka od 91-letnega Murdocha zahteva preživnino in poplačilo pravnih stroškov. Kot razlog za ločitev je navedla nepremostljive razlike.

V svoji vlogi pravi, da "ni seznanjena z obsegom vsega premoženja in dolgov in bo dopolnila vlogo, ko bodo informacije znane". Enako velja za skupno in navidezno skupno lastnino.

Murdoch, čigar odvetnik še ni komentiral zadeve, ima 30 dni časa za odgovor.

Njuna ločitev naj ne bi vplivala na njegove deleže v podjetjih, kot sta Fox News in The Wall Street Journal, saj so delnice njegove družine v podjetjih, ki jih je ustanovil, po poročanju Timesa v varnem skrbništvu.

Ločitveni zahtevek prihaja po tem, ko sta dva neimenovana vira blizu družini pred nekaj dnevi za The New York Times povedala, da se Murdoch in Hall ločujeta. Njuni bližnji naj bi bili zaradi razhoda šokirani, piše ameriški People. Britanski Guardian pa piše, naj bi bila Hall "zlomljena" zaradi nenadnega konca njunega zakona, za katerega naj bi bili krivi Murdochovi otroci.

Medijski mogotec ima šest otrok iz preteklih zakonov. Med letoma 1956 in 1967 je bil poročen z avstralsko stevardeso Patricio Booker, med letoma 1967 in 1999 s škotsko novinarko Anno Mann, od leta 1999 do 2014 pa z na Kitajskem rojeno poslovno žensko Wendi Deng.

To je bil Jerryjin prvi zakon. Z rokerjem Mickom Jaggerjem je bila v zvezi več kot dve desetletji, skupaj pa imata štiri otroke.