Jamie Lynn in Britney Spears leta 2002. Foto: AP
Jamie Lynn in Britney Spears leta 2002. Foto: AP

39-letna popzvezdnica, ki se že leta bori na sodiščih, da bi se lahko osvobodila jarma očetovega skrbništva, je na svojih družbenih omrežjih zapisala, da se še ne misli kmalu vrniti na odre. "Ne bom nastopala, ko pa moj oče odloča o tem, kako sem oblečena, kaj lahko rečem, storim ali kako lahko razmišljam ... To sem počela zadnjih 13 let," je zapisala.

"Ne mislim si več pleskati obraza z debelo plastjo ličil in se mučiti na odrih, pri tem pa ne morem oboževalcem niti postreči z novim materialom, ampak moram v neskončnost vrteti stare remikse. Zato imam dovolj vsega!!!"

Na Instagramu se je tudi lotila svoje 30-letne sestre Jamie Lynn. "Ni mi všeč, da se je moja sestra naslikala na glasbeni podelitvi in pela MOJE PESMI na remikse!!!!!" je zapisala.

Spearsova se je očitno navezovala na dogodek iz leta 2017, ko je Jamie Lynn nastopila na Radio Disney Music Awards. "Moj tako imenovani podporni sistem me je močno in globoko prizadel. To skrbništvo mi je ubilo sanje."

Jamie Lynn: Obožujem svojo sestro

Podporniki Britney Spears pozivajo k odrešitvi pevke. Foto: AP
Podporniki Britney Spears pozivajo k odrešitvi pevke. Foto: AP

Jamie Lynn Spears je bila glede skrbništva svoje sestre, ki buri toliko duhov, v vseh teh letih večinoma molčeča. Končno je na to temo spregovorila prejšnji mesec, ko je na svojem Instagramu zapisala, da "ljubi, obožuje in podpira" svojo sestro, in zagotovila, da sama nima finančne koristi od omenjene skrbniške ureditve.

Britney je posredno na to odgovorila z besnim zapisom na Instagramu, v katerem je napadla tiste, najbližje njej, ki pa je nikdar niso podprli in ji bili v oporo, zdaj pa da si skušajo rešiti ugled s "pravičniškimi izkazi javne podpore".

Spearsova je sicer pred dnevi dosegla prvo zmago na sodišču, ko ji je sodnica odobrila, da lahko najame svojega odvetnika, da zastopa njene interese in izpodbija sporni sistem skrbništva, po katerem že od leta 2008 dejansko ne more odločati o svojem življenju in karieri.

Nadzor nad zvezdnico naj bi bil celo tako močan, da ji ne pustijo poroke in ji po napotkih skrbnikov nočejo odstraniti materničnega vložka, da bi lahko s svojim fantom zanosila.

Spearsova je sodnici dejala, da gre pri skrbništvu dejansko za nasilje nad njo in da ni nikdar storila ničesar, s čimer bi si zaslužila tak nadzor.

Pevki so skrbnika dodelili po vrsti javnih incidentov in živčnem zlomu leta 2007.