Chris Evert Jimmyjevega javnega  obrekovanja še ni komentirala. Foto: EPA
Chris Evert Jimmyjevega javnega obrekovanja še ni komentirala. Foto: EPA
Jimmy Connors
Jimmy Connors je v knjigi "grdo obračunal" z nekdanjo zaročenko Chris Evert. Foto: EPA
Chris Evert
Teniška igralka pri 19. ni bila pripravljena na materinsko vlogo. Foto: EPA

Zlati teniški par, ki je navduševal tako na igrišču kot zasebno, bi moral ljubezen okronati s poroko v sredini 70. let. Ta je bila že dogovorjena, Američani so jo z navdušenjem pričakovali, a je par sklenitev zakonske zveze zadnji trenutek povedal. Številni so se spraševali, kaj je šlo narobe med Jimmyjem in Chris, ampak odgovora niso dobili. Vsaj do zdaj ...

Connors se je desetletja (pre)pozneje namreč odločil razkriti resnico - v enem izmed poglavij v knjigi The Outsider namreč govori o ljubezni s Chris Evert.

Teniški as je v novi knjigi, ki bo izšla v roku dveh tednov, napisal, da je Evertova pred poroko - on je bil star 22 in imel sloves "slabega fanta", ona pa je bila 19-letnica iz pobožne katoliške družine - splavila njegovega otroka, to pa ga je spodbudilo k temu, da konča zvezo.

V knjigi z grenkobo piše, da bi morala odločitev sprejeti skupaj, a se to ni zgodilo: "Chrissie me je poklicala, da prihaja v Los Angeles, da bi rešila neko 'zadevo'. Jaz sem bil presrečen, rekel sem: pustimo naravi prosto pot, bil sem pripravljen sprejeti odgovornost, ki bi prišla," se spominja Jimmy in dodaja: "Chrissie je sama sprejela odločitev, dejala je, da ni pravi trenutek za to, da jo v prihodnosti čaka še veliko stvari. Prosila me je, da uredim podrobnosti."

Connors je napisal, da je bila odločitev Chris za splav le pika na i, da se razideta: "Bil je grozen občutek, toda vedel sem, da je konec."

Nekdanji teniški igralec je Chris kmalu po splavu sporočil, da bi morala storiti "korak nazaj", ona pa naj bi mu hladno odgovorila: "V redu, če tako misliš. Jutri imam tekmo. Ni nobene težave." V knjigi je priznal tudi, da misli, da se zakon med dvema najvišje uvrščenima tenisačema ne bi dobro izšel: "Vedno znova se vračam k staremu vprašanju: Ali v družini lahko delujeta dve številki ena?"

Teniške oboževalce sta navduševala tako z igro kot z njuno romanco, mediji pa so ju, potem ko sta oba slavila na Odprtem prvenstvu ZDA v tenisu, poimenovali "ljubezen dvojic".

58-letna Chris zadeve za zdaj ni komentirala. Nekdanja teniška igralka se je po razhodu z Jimmyjem poročila z britanskim teniškim igralcem Johnom Lloydom, smučarjem Andyjem Millom (z njim ima tri sinove) in z golfistom Gregom Normanom. Vsi zakoni so se končali z ločitvijo.

O nezvestobi, zasvojenosti, tekmecih
Danes 60-letni Connors je v knjigi spregovoril tudi o svoji bitki z disleksijo, zasvojenosti z igrami na srečo in prevarah, ki so skoraj uničile njegov zakon s Patti McGuire, nekdanjo Playboyevo zajčico, s katero je poročen 34 let, v zakonu pa sta se jima rodila dva otroka.

Piše pa tudi o svoji športni karieri, o rivalstvu na teniških igriščih in zunaj njih s kolegi tenisači, kot so Andre Agassi, John McEnroe, Arthur Ashe in Bjorn Borg.