Jodie je posodila glas v risani uspešnici Kako izuriti svojega zmaja. Foto: EPA
Jodie je posodila glas v risani uspešnici Kako izuriti svojega zmaja. Foto: EPA

"Incident" se je zgodil že konec maja v nakupovalnem središču The Grove v Los Angelesu, ko si je zvezdnica s svojima sinovoma, 11-letnim Charlesom in osemletnim Christopherjem, ogledala film na prostem.

Zatem pa naj bi se na parkirišču lotila 17-letnega fanta. Oče domnevne žrtve je ameriškim medijem dejal: "Moj sin je v nakupovalno središče prišel z dekletom, nameravala sta si ogledati film. Nenadoma je zagledal Jodie Foster in ker je njen veliki oboževalec, se ji je približal in jo fotografiral." Nato naj bi ga zvezdnica "grobo porinila, da je imel na roki odrgnine in modrice".

"Ni jim dal miru"
O dogodku so poročali praktično vsi mediji, nato pa se je oglasila tudi 47-letna Jodie oziroma njena predstavnica, ki je trdila, da fant ni bil običajni mimoidoči, pač pa nadležni fotoreporter. "Imel je velik fotoaparat s profesionalnim objektivom. Skrivaj je sledil Jodie nekaj časa vse do stavbe, kjer se je pokazal in njo in njuna sinova neprestano fotografiral."

Oskarjevka se mu je zato približala in ga prosila, naj jih pusti na miru, a ni odnehal. "Njegovo obnašanje je bilo povsem neprimerno," je dodala predstavnica. Losangeleška policija je proti igralki vložila obtožnico zaradi neprimernega vedenja.

Jodie Foster velja za eno najbolj priznanih igralk v Hollywoodu. Dobila je že dva oskarja, dvakrat pa je bila tudi nominirana.