Depp se je po lanski sodni zmagi umaknil iz Hollywooda in preživel večji del leta na koncertnih odrih s pokojnim Jeffom Beckom. Foto: AP
Depp se je po lanski sodni zmagi umaknil iz Hollywooda in preživel večji del leta na koncertnih odrih s pokojnim Jeffom Beckom. Foto: AP

59-letni igralec, ki je lani več mesecev bil "zvezdniško sodno bitko desetletja" v tožbi proti svoji nekdanji soprogi Amber Heard, je za revijo Somerset Life Magazine dejal, da je del čara živeti zunaj Hollywooda, da lahko počneš popolnoma običajne stvari, kot je nakupovanje špecerije, pa te nihče ne bo nadlegoval.

Sorodna novica Na koncertu Johnnyja Deppa: Razočaran nad človeštvom našel uteho v kitari

"Britanci so kul in te bodo pozdravili, kot da si njihov sosed, ne da bi šli čez mejo," je povedal. "Ne moti me, če si ljudje zaželijo avtogram ali kratek pogovor, ampak ne, ko skušam imeti nekaj zasebnosti z družino. V Angliji grem lahko v trgovino, ne da bi me nemudoma obkrožil roj ljudi, ki si želijo selfi. To me do neke mere niti ne moti, ampak včasih se počutim preveč utesnjenega."

Somerset je priljubljeno pribežališče zvezdnikov, ki si iščejo malo miru. Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic
Somerset je priljubljeno pribežališče zvezdnikov, ki si iščejo malo miru. Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic

Depp se ima za "sramežljivega" človeka, zato mu tak življenjski slog v idiličnem Somersetu nadvse ustreza. "V resnici sem precej sramežljiv. In to je ena od krasnih stvari v Veliki Britaniji in še posebej v Somersetu. Tu sem lahko – jaz. In to je lepo."

Novo domovanje: graščina iz 19. stoletja

Po poročanju Evening Standarda je Depp v Somersetu že leta 2014 kupil prostrano posest z graščino iz 19. stoletja z 12 spalnicami in osmimi kopalnicami.

"Obožujem kraje z značajem. Imam vrsto domovanj na več lokacijah, in vse mi pomenijo nekaj posebnega. Nimam jih le zato, da bi dejal, da so moja last, imam jih, ker jih uporabljam in ker so vse malce posebne."

Še ena od stvari, ki jih zvezdnik Piratov s Karibov obožuje, ko gre za Anglijo, je, da "kamor koli greš, si obdan z zgodovino in stavbami z izjemnim značajem".

Depp se je po odmevnem sojenju lansko pomlad umaknil iz Hollywooda in večji del leta preživel na koncertnih odrih z legendarnim britanskim kitaristom Jeffom Beckom, ki je umrl prejšnji mesec (na eni od italijanskih postaj je bil tudi MMC).

Po več tednih bridke sodne bitke je porota junija dala prav Deppu in sklenila, da mu mora Amber Heard zaradi obrekovanja, da jo je fizično in spolno zlorabil, plačati 15 milijonov dolarjev odškodnine. Igralka se je na razsodbo pritožila, a je nazadnje decembra s svojim nekdanjim soprogom sklenila poravnavo.