Umetnine so šle za med. Foto: EPA
Umetnine so šle za med. Foto: EPA

Igralcu je le nekaj ur po objavi prodaje na Instagramu uspelo prodati 780 slik iz cikla Prijatelji in junaki. V teh umetninah je upodobil ljudi, ki so ga navdihovali. Med drugimi so se na platnih Johnnyja Deppa znašli kitarist zasedbe The Rolling Stones Keith Richards, igralca Al Pacino in Elizabeth Taylor ter legendarni Bob Dylan.

"Že od nekdaj izražam svoja čustva skozi umetnost, moje slike obkrožajo moje življenje, vendar sem jih obdržal zase in se omejil. Nihče se ne bi smel omejevati," je povedal 59-letnik. Dodal je, da je med ustvarjanjem razmišljal o tistih, ki mu največ pomenijo. To so družina, prijatelji in ljudje, ki jih občuduje.

Objava o prodaji je sesula stran galerije

Do prodaje je prišlo dva meseca po tem, ko se je končala verjetno najbolj medijsko oblegana sodba po O. J. Simpsonu. Govora je seveda o razvpitem procesu med Deppom in Amber Heard. Igralec je takrat zaradi obrekovanja s strani nekdanje partnerice dobil 15 milijonov dolarjev odškodnine, Amber Heard pa le dva milijona.

Deppova objava na Instagramu je povzročila neverjeten promet na spletni strani galerije, ki se je pod številom uporabnikov sesula. Galerija Castle Fine Art je Deppova dela opredelila kot "presečišče poparta in ulične umetnosti".

V začetku meseca je Depp prodal tudi serijo virtualnih nezamenljivih žetonov (NFT) pod naslovom Nikoli se ne boj resnice (Never Fear Truth). S prodajo je v dobrodelne namene takrat zbral 660.000 funtov.