Johnny Amber toži, ker se v javnosti predstavlja kot žrtev nasilja, s čimer naj bi blatila njegovo dobro ime. Foto: Reuters
Johnny Amber toži, ker se v javnosti predstavlja kot žrtev nasilja, s čimer naj bi blatila njegovo dobro ime. Foto: Reuters

Zadnje poglavje v sodnih bojih med Amber Heard in Johnnyjem Deppom je zaključil slednji, ki je zaključil skoraj 4 dni trajajoče zaslišanje, večinoma odvetnikov svoje nekdanje partnerice. Njen zastopnik Ben Rottenborn ga je izprašal o telefonskih pogovorih in o drugih ljudeh, ki so trpeli zaradi njegovega alkoholizma.

"Gospod, če je imel kdo težave zaradi mojega alkoholizma, sem bil to jaz," mu je odgovoril igralec in dodal: "Edini človek, ki je trpel zlorabe z moje strani, sem jaz sam."

Sojenje, tudi sodeč po odzivih Amber, očitno ne poteka po načrtih obrambe. Foto: Reuters
Sojenje, tudi sodeč po odzivih Amber, očitno ne poteka po načrtih obrambe. Foto: Reuters

Med zaslišanjem je sodišču pojasnil, da so nekatera sporočila, ki jih je v preteklosti kot dokaze uporabila Amber, vzeta iz konteksta. Šlo naj bi za citate filmov in skečev Montyja Pythona, s katerimi ni zares mislil partnerici žalega. "Večkrat težke situacije v življenju rešujem s humorjem. Zavedam se, da ta morda ni vedno najbolj primeren, a nikoli ne bi zares napadel Amber."

Je pa med zaslišanjem Depp v smeh spravil dvorano, ko ni znal odgovoriti na vprašanje o svojih filmskih vlogah. Hitro se je seveda spomnil Piratov s Karibov in Alice v čudežni deželi, nato pa se mu je spomin ustavil. "Po pravici povedano sem patetičen glede spomina na svoje filme. Če se le da, se izognem gledanju svojih filmov."

Javna bitka

Nekdanja zakonca, ki sta se spoznala na snemanju Zapitega dnevnika leta 2011, sta, vse odkar sta vložila zahtevek za ločitev, v srditem sporu – tako v medijih kot na sodiščih.

Aktualno, dramatično, mučno (in zelo javno) sojenje poteka na sodišču okrožja Fairfax v Virginiji, kjer bo morala porota razsoditi, ali je Heard onečastila dobro ime Deppa s svojim esejem v Washington Postu leta 2018, v katerem je pisala o tem, da je bila žrtev družinskega nasilja.

Depp in Heard sta po mnenju strokovnjakov skupaj potencirala strupene medsebojne odnose. Foto: Reuters
Depp in Heard sta po mnenju strokovnjakov skupaj potencirala strupene medsebojne odnose. Foto: Reuters

Med drugim smo samo ta teden slišali, kako je Depp večkrat omagal zaradi kombinacije tablet, mamil in alkohola, kako so zakoncema redno rezervirali dve hotelski sobi, da bi on lahko zbežal pred njo, kako ga je fizično in psihično maltretirala, kako naj bi v navalu jeze pustila lastne iztrebke na njegovi strani postelje, kako je vanj zalučala steklenico vodke, ki mu je odrezala del prsta, in kako je on svojim zvezdniškim kolegom o njej pisal, da bi jo bilo treba utopiti in zažgati, z njenim truplom pa početi nečednosti.

Depp, ki ne skriva, da ima težave z mamili in alkoholom, a obtožbe nasilja kategorično zanika, zaradi škode, ki so jo govorice povzročile njegovi bogati karieri, od Heardove terja 50 milijonov dolarjev odškodnine. Ona ga medtem toži za 100 milijonov, ker jo je označil za lažnivko.

Sojenje naj bi trajalo od šest do sedem tednov.