Johnny Weir, ki je leta 2011 v knjigi spominov Welcome to my World javno spregovoril o svoji istospolni usmerjenosti, bo letos poleti dopolnil 30 let. Foto: EPA
Johnny Weir, ki je leta 2011 v knjigi spominov Welcome to my World javno spregovoril o svoji istospolni usmerjenosti, bo letos poleti dopolnil 30 let. Foto: EPA
Na letošnjih Oskarjih Johnnyja ni spremljal soprog, ampak prijateljica Tara Lipinski, prav tako vrhunska drsalka. Skupaj sta za Access Hollywood komentirala modne izbire zvezdnikov na rdeči preprogi. Foto: EPA

"Z veliko žalostjo oznanjam, da z možem nisva več par. Srce me boli in želim mu vse dobro," je drsalni šampion po razhodu zapisal na Twitterju.

Weir, znan po (milo rečeno) ekstravagantnem slogu oblačenja* in zanimivih podvigih na ledeni ploskvi, se je s svojim izbrancem, ki je po poklicu odvetnik, poročil leta 2011 v New Yorku, takrat je dogodek je označil za "najlepši trenutek v svojem življenju".

Nasilen družinski prepir
Na začetku tega meseca so ameriški spletni mediji poročali, da se je par znašel na sodišču v New Jerseyju, ker naj bi nekdanji drsalec Voronova sredi grobega obračuna ugriznil. Sodnik je pozneje na željo para primer opustil.

Na letošnjih zimskih olimpijskih igrah je 29-letni Weir s prijateljico in kolegico drsalko Taro Lipinski sodeloval zgolj v vlogi strokovnega komentatorja, čeprav je še leta 2012 upal, da bo drsal tudi v Sočiju; takrat ga je Voronov brezpogojno podpiral.

"Ponosna sva na to odločitev, ki ne bo vplivala na najino skupno življenje. Še vedno perem bokserice, kuham večerjo, čistim stanovanje in počnem vse, kar bi moral kot srečen soprog," je povedal Johnny med pripravami na Soči.

*Johnny Weir je znan kot velik modni navdušenec in oblikoval je več drsalnih kostumov, tako zase kot za kolege. V vlogi modela se je pojavil v več uglednih modnih publikacijah, bil je tudi obraz praznične kolekcije Glitter and Ice (Bleščice in led) kozmetičnega velikana MAC.