Dvakratni oskarjevski nominiranec, ki je v Italiji zaradi snemanja nove kriminalne serije Ripley, še ni bil cepljen s tretjim odmerkom, od drugega pa je že preteklo preveč časa, je poročal časopis Gazzettino.

V Italiji je za vstop v vse restavracije, hotele, bare in javna prevozna sredstva potrebno t. i. superzeleno potrdilo, ki priznava le cepljenje in prebolelost.

Pri naših zahodnih sosedih so veljavnost covidnih potrdil skrajšali na pet mesecev, a to velja zgolj za italijanske državljane, medtem ko je na ravni EU-ja to obdobje (za zdaj) še vedno postavljeno na devet mesecev od zadnjega odmerka.

Malkovich naj bi bil še ves mesec v Italiji, kjer snema TV-serijo po knjižni predlogi Patricie Highsmith Nadarjeni gospod Ripley, ki je bila že predelana leta 1999 v filmsko uspešnico z Mattom Damonom in Judom Lawem v glavnih vlogah.

Tri leta pozneje je Malkovich v filmu Ripleyjeva igra odigral starejšo različico Damonovega lika, medtem ko bo v prihajajoči Showtimovi seriji Ripleyja upodobil Andrew Scott. V seriji, postavljeni v 60. leta, Ripleyja najame premožni Newyorčan, da odpotuje v Italijo in prepriča njegovega uporniškega sina Dickieja, da se vrne domov.