Jude Law na filmskem festivalu v Cannesu. Foto: Reuters
Jude Law na filmskem festivalu v Cannesu. Foto: Reuters

50-letni britanski zvezdnik je na tiskovni konferenci na canskem filmskem festivalu, kjer v teh dneh predstavlja omenjeni film, razkril, da je s pomočjo strokovnjakinje za parfume ustvaril jedek parfum z vonjem po "krvi, fekalijah in znoju", da bi se tako kar najbolje približal vonju Henrika VIII. v zadnjih dneh monarha s svojo šesto – in zadnjo – ženo Katherine Parr, ki jo igra Alicia Vikander.

“Prebral sem vrsto zanimivih pričevanj, da si lahko Henrika VIII. zavohal tri sobe proč. Tako močno je gnila njegova noga. Vonj je skušal skriti z vrtničnim oljem,” je povedal Law zbranim novinarjem v Cannesu. “Zdelo se mi je, da bi naredil izjemen vtis, če bi tudi sam smrdel.”

Jude Law kot Henrik VIII. in Alicia Vikander kot Katherine Parr. Foto: IMDB
Jude Law kot Henrik VIII. in Alicia Vikander kot Katherine Parr. Foto: IMDB

Law je zato našel strokovnjakinjo, s pomočjo katere sta ustvarila zvarek, ki naj bi verodostojno ujel vonj Henrika VIII. v njegovih zadnjih dneh boja z razjedami na nogi.

"Ženska izdeluje krasne dišave, dela pa tudi grozljive dišave. Nekako se je domislila te izjemne kombinacije krvi, fekalij in znoja,” je pojasnil in dodal, da je sprva začel omenjeni parfum nanašati zgolj v minimalnih količinah, preden je prestavil v drugo prestavo in se začel z njim "skoraj polivati".

Medtem ko je Law na tiskovni konferenci razlagal celotni postopek, je režiser filma Firebrand Karim Aïnouz vidno zmajeval z glavo, ko se je spomnil Lawovega obupnega vonja, ki je zasmradil celotno snemanje. “Ko je Jude vstopil v studio, je bilo preprosto grozljivo,” je povedal brazilski režiser.

Čeprav igra norega in okrutnega monarha, je Law povedal, da sta se s 34-letno švedsko oskarjevko Alicio Vikander na snemanju izjemno zabavala. "Zveni resnično sprevrženo, ker sva bila pred kamerami grozna drug do drugega. A v spominu mi je ostalo, kako veliko sva se smejala.”