Glasbenik je med drugim leta 2017 predčasno prekinil svetovno turnejo, saj je
Glasbenik je med drugim leta 2017 predčasno prekinil svetovno turnejo, saj je "potreboval počitek". Foto: EPA

Dokumentarec, ki ga je naslovil Naslednje poglavje (Justin Bieber: Next Chapter), služi kot neke vrste nadaljevanje njegove dokumentarne serije v 10 delih, ki jo je predstavil pred časom. Zdaj se je 26-letni pevec ozrl v preteklost in razkril, kako je ponovno dobil pozitiven in zdrav pogled na duševno zdravje – po tem, ko se je zadnjih nekaj let soočal s precejšnjimi težavami.

"Nekaj časa sem bil celo samomorilen," je pojasnil. "Razmišljal sem, ali bo sploh še kdaj prišel čas, ko bo konec te bolečine, ki je bila neverjetno konstantna. Resnično sem trpel in sem si rekel, da raje ne čutim ničesar, kot da moram čutiti to."

"Ljudi bi rad spodbudil, naj o tem, če se počutijo osamljene, spregovorijo in to povedo na glas. Skupaj s tem pride tudi nekaj svobode." Dodal je, če bi tudi sam v času največje stiske o tem spregovoril, bi mu to prihranilo kar nekaj bolečine. "Ko enkrat priznaš svoje šibkosti, lahko zrasteš kot oseba."

Partnerka Hailey Baldwin mu ves čas stoji ob strani. Foto: AP
Partnerka Hailey Baldwin mu ves čas stoji ob strani. Foto: AP

Glasbenik je sicer že večkrat javno spregovoril o težavah z duševnim zdravjem. Med drugim se je na turnejah soočal z depresijo in priznal, da je imel težave tudi z zlorabo prepovedanih drog. Leta 2017 je celo prekinil svetovno turnejo, saj je "potreboval počitek".

Močna podpora bližnjih

Vir blizu glasbenika, ki je zaslovel, ko je bil star zgolj 13 let, je pred časom za People dejal, da se je Bieber začel močno posvečati svojemu duševnemu zdravju in dodal, da je njegova žena Hailey Baldwin ves čas igrala veliko vlogo pri njegovem okrevanju. "Justin ima neverjetno podporo. Hailey ga podpira na način, ki ga od mladoporočencev ne bi pričakoval. Razume ga in je nenehno 100-odstotno pripravljena, da mu pomaga."

Če čutite hudo duševno stisko ali imate samomorilne misli, poiščite strokovno pomoč v organizacijah, ki nudijo neposredno pomoč.

Lahko se obrnete na svojega osebnega zdravnika ali na:
• 112 – Center za obveščanje (za takojšnjo nujno pomoč)
• 116 123 – Zaupni telefon Samarijan in Sopotnik (24h/dan)
• 116 111 – TOM – telefon za otroke in mladostnike (vsak dan med 12. in 20. uro)
• 01 520 99 00 – Klic v duševni stiski (vsak dan med 19. in 7. uro zjutraj)
• 031 233 211 – Ženska svetovalnica – krizni center (24h/dan)
www.tosemjaz.net – pomoč za mlade
www.zivziv.si – spletna postaja za razumevanje samomora