Kate Winslet je tako pozirala za Vanity Fair. Kaj menite vi? Je retuširana ali ne? Foto: Vanity Fair
Kate Winslet je tako pozirala za Vanity Fair. Kaj menite vi? Je retuširana ali ne? Foto: Vanity Fair
Kate Winslet na naslovnici
Kate odločno zavrača namigovanja, da si na fotografijah ni najbolj podobna. Foto: Vanity Fair

V intervjuju, ki je bil objavljen ob fotografijah pomanjkljivo oblečene igralke, je namreč dejala, da se včasih še vedno počuti kot "debel otrok".

Rumeni mediji v Britaniji in onkraj luže so po objavi fotografij brez dlake na jeziku ugotavljali, da Kate ni samo malo retuširana, ampak kar zelo.

To je 33-letnico močno užalilo in razjezilo - njen tiskovni predstavnik je za revijo People med drugim dejal: "Kate je besna zaradi namigovanj, da so njene fotografije retuširane. To ni res! Trenutno je v odlični formi - kakršno vidite na fotografijah, taka je tudi v resnici. Če ne bi bilo tako, za fotografije sploh ne bi pozirala."

Na obrazu ni nič pristnega?
A poznavalci vztrajajo: Kate si na fotografijah sploh ni podobna. Profesionalni retušer Chris Bickmore je za Daily Mail izpostavil najbolj opazno retuširane dele Katinega telesa: "Na obrazu ni niti enega pristnega detajla. Vse napake in napakice, od gubic okoli oči do podočnjakov in smejalnih gub, so popravljene. Popravljena je tudi belina njenih oči oz. beločnice - ta je zdaj snežno bela. Pa tudi ustnice so najverjetneje naredili bolj polne."

Roke in stopala "niso naravna"
Bickmore se je "lotil" tudi njene kože, ki je po njegovem mnenju na fotografijah tudi precej spremenjena: "Na njeni koži ni niti ene napakice. Popolnoma popolna je." Na Katinih rokah in stopalih po Bickmorovih opažanjih ni niti ene gubice ali bolj opazne žile."To ni naravno!" je prepričan.

Retušerji so po njegovem mnenju precej spremenili tudi njeno telo - njen hrbet in boki so zožani, zadnjica pa je "tako lepo zaokrožena, da je skoraj nemogoče, da bi bila naravno taka".

Neprostovoljno retuširana leta 2003
Retuširane fotografije morda niti ne bi tako zelo razburile, če ne bi leta 2003 Kate, ki je bila vedno bolj polne postave, dosegla opravičilo revije GQ, ker so jo za naslovnico precej računalniško popravili. Takrat je dejala: "Nočem, da bi ljudje mislili, da sem hinavka in da sem nenadoma shujšala za 15 kilogramov, saj tega nikoli ne bi storila. Sploh pa nikoli nočem izgledati tako!"

T. K.