Simpson se je leta 1995 obsodbi dvojnega umora presenetljivo izmuznil. Foto: Reuters
Simpson se je leta 1995 obsodbi dvojnega umora presenetljivo izmuznil. Foto: Reuters
O. J. Simpson
Intervju za FOX je bil že posnet. Foto: AP
O. J. Simpson in Nicole Brown Simpson
O. J. naj bi ženo ubil, ker ga je varala, a tožilstvu krivde ni uspelo dokazati. Foto: Reuters

Rupert Murdoch, ki ima v lasti tako založbo Harper Collins, ki naj bi sporno knjigo izdala, kot tudi Fox Broadcasting, ki je pripravljal TV-poročilo o knjigi, je le popustil pod pritiski ogorčene ameriške javnosti in vse skupaj odpovedal.

"Z upravo se strinjamo, da je šlo za slabo premišljen projekt in nam je žal za bolečino, ki smo jo povzročili družinam Rona Goldmana in Nicole Brown Simpson," se je s pepelom posul Murdoch.

Šund brez primere
Knjiga s pomenljivim naslovom "If I Did It" (Če bi to storil), v kateri Simpson, nekdanji zvezdnik ameriškega nogometa in malih zaslonov, opisuje, kako bi pokončal svojo nekdanjo ženo Nicole Brown, naj bi izšla 30. novembra, intervjuji na Foxu pa so bili napovedani dva dneva pred tem. Nekaj izvodov knjige je založba HarperCollins sicer že poslala knjigarnam, a jih bodo uničili.

Drama leta
Simpsona je sodišče leta 1995 oprostilo dvojnega umora svoje žene in njenega ljubimca Rona Goldmana. Šlo je za sodni proces leta in pravo TV-dramo, oprostilna sodba pa je bila šok za javnost in družine pokojnih.Pozneje je sodišče za civilne tožbe odločilo, da je O. J.-ja kriv, a to pomeni le odškodnino, ki pa jo Simpson družinama Goldman in Brown še zmeraj ni izplačal.

Zmagala je javnost
V intervjuju za Larryja Kinga se je oče pokojnega Goldmana zahvalil vsem, ki so izrazili svoje nestrinjanje s škandalozno knjigo in z intervjujem, njegov odvetnik pa je preklic izdaje knjige označil za zmago ameriške javnosti.

Spletna prodaja knjige If I did It je bila dobra, a ne senzacionalna. Prejšnji konec tedna ji je uspelo prodreti na lestvico top 20 na Amazonu, a ob naznanitvi odpovedi knjige je že zdrsnila na 51. mesto.