Bob Saget se je na Floridi mudil v sklopu svoje stand-up komedije. Foto: AP
Bob Saget se je na Floridi mudil v sklopu svoje stand-up komedije. Foto: AP

Avtopsija je pokazala, da je 65-letni igralec, ki je imel ravno tisti večer še en uspešni stand-up nastop na Floridi, umrl v spanju zaradi nezdravljenega udarca v glavo.

Kot vzrok smrti so navedli nesrečo, ugibali pa so, da je Saget ob padcu v hotelu Ritz Carlton utrpel usodne poškodbe.

Hotel Ritz Carlton v Orlandu, kjer so našli igralca mrtvega. Foto: AP
Hotel Ritz Carlton v Orlandu, kjer so našli igralca mrtvega. Foto: AP

"Oblasti so ugotovile, da je Bob umrl zaradi poškodbe glave. Sklenili so, da se je očitno po nesreči udaril v zadnji del glave, a se na to ni oziral in je šel spat," so zapisali igralčevi najbližji in izrecno zavrnili namige, da je smrt povezana še s čim drugim. "To ni bila zloraba alkohola ali mamil."

S soprogo Kelly Rizzo. Foto: AP
S soprogo Kelly Rizzo. Foto: AP

A zdravniki so kmalu za tem navedli, da so bile poškodbe lobanje pri igralcu tako hude, za nameček pa so še segale od temena vse do oči, da jih nikakor ne bi mogel povzročiti navaden zdrs pod prho, ampak bolj padec več nadstropij globoko ali pa napad s kijem za bejzbol.

Družina bi utrpela "hude duševne bolečine"

Priljubljeni Saget je zaradi vloge v Polni hiši veljal za
Priljubljeni Saget je zaradi vloge v Polni hiši veljal za "ameriškega očeta". Foto: IMDB

To je v medijih sprožilo številna ugibanja, kaj se je res dogajalo tisti večer, Sagetova vdova in njegove tri hčerke iz prvega zakona pa so v torek vložile zahtevek na sodišču, da se izsledki ne objavijo javno.

Policija je sicer izključila kakršno koli kriminalno dejanje v povezavi s komikovo nenadno smrtjo.

Sodnik okrožja Orange Vincent Chiu je privolil, da se začasno prepreči objava dokumentov, češ da potrebuje sodišče več časa, da pretehta "upravičeno prošnjo po zasebnosti" družine.

"Tožniki bodo utrpeli nepopravljivo škodo v obliki hude duševne bolečine, trpljenja in čustvenega stresa, če se začasni prepovedi objave dokumentov ne ugodi,” je zapisal Chiu.

Odlok bo v veljavi do naslednje razsodbe sodišča.

Saget se je z 42-letno voditeljico in igralko Kelly Rizzo poročil leta 2018, iz zakona s Sherri Kramer (1982–1997) pa ima tri odrasle hčerke.