Kanye West trdi, da je njegovo premoženje vredno vsaj 3,3 milijarde dolarjev, pri Forbesu pa, ker so njegovo
Kanye West trdi, da je njegovo premoženje vredno vsaj 3,3 milijarde dolarjev, pri Forbesu pa, ker so njegovo "težo" ocenili zgolj na dobro milijardo, po njegovem mnenju ne znajo šteti. Foto: AP

Revija Forbes je pred dnevi poskrbela za kar nekaj prizanesljivih nasmeškov, ko je sporočila, da je Kanye West vendarle dosegel svoj težko pričakovani cilj: postal je milijarder. Pri reviji so namreč na novo ocenili težo njegove "denarnice", potem ko jim je podjetnik in glasbenik, besen, ker ni prišel na najnovejši, februarja objavljeni seznam milijarderjev, sam posredoval podatke o svojem premoženju. To je zdaj ocenjeno na 1,3 milijarde ameriških dolarjev.

Daleč najvrednejše je Westovo modno podjetje Yeezy, ki je ocenjeno na 1,26 milijarde ameriških dolarjev, poleg tega pa naj bi imel zvezdnik še (po lastnih podatkih) 17 milijonov dolarjev v gotovini, 35 milijonov v vrednostnih papirjih, 81 milijonov naj bi bile vredne njegove nepremičnine (hiše oz. vile in stanovanja, ki jih imata z ženo Kim Kardashian), še dodatnih 21 milijonov dolarjev pa zemlja.

Poleg tega je West lastnik glasbene založbe GOOD Music, ki je skupaj z avtorskimi pravicami skladb ovrednotena na vsaj 90 milijonov dolarjev, so izračunali pri Forbesu. Pri tem pa so opozorili, da ima po njihovih informacijah Kanye tudi okoli 100 milijonov dolarjev dolga, kar pomeni, da je skupno "težek" 1,3 milijarde dolarjev.

Z novim izračunom je tako West premagal svojo svakinjo Kylie Jenner, katere kozmetično podjetje je ocenjeno na milijardo dolarjev. A vseeno ni zadovoljen: prepričan je namreč, da ga je Forbes tudi v novem izračunu podcenil. "Ni milijarda, ampak 3,3 milijarde," je po poročanju revije zapisal v SMS-sporočilu novinarju in dodal, da "očitno nihče pri Forbesu ne zna šteti".

"Že veste, kaj delate," naj bi še zapisal in dodal: "Igrate se z mano, a tega – v Jezusovem imenu – ne bom več prenašal."