Ene najrazvpitejših porok v svetu slavnih je očitno dokončno konec. Foto: Reuters
Ene najrazvpitejših porok v svetu slavnih je očitno dokončno konec. Foto: Reuters

Z javno objavo nekaterih sodnih postopkov v ločitvi Kanyeja Westa in Kim Kardashian West se kaže vedno jasnejša slika njunega ločenega življenja. Kot kaže, sta imela vse prave elemente svojega razmerja zelo dobro urejene, zato ločitveni postopki potekajo gladko in brez sporov.

Ločitveni papirji, ki jih je pretekli teden vložil Kanye, so v vsebini tako rekoč identični tem, ki jih je že pred meseci vložila Kim, s čimer se je začel postopek. Par se strinja, da bosta prevzela skupno skrbništvo nad svojimi štirimi otroki, tako bodo sedemletna North, petletni Saint, triletna Chicago in dvoletni Psalm svoje otroštvo preživljali v čim bolj običajnem okolju.

Kot kaže, je urejeno tudi vprašanje premoženja obeh zakoncev, saj sta oba v ločitvenih dokumentih zapisala, da se po ločitvi ne bosta finančno podpirala. Odvetniki Kanyeja so poleg tega v dokumentih zapisali, da je par pred poroko podpisal predporočno pogodbo, po kateri je bilo njuno premoženje ves čas razmerja strogo ločeno. To bo močno olajšalo ločitev in preprečilo morebitne spore glede lastništva nepremičnin in drugih dragocenosti v njuni lasti.

Poročno življenje para je pogosto obravnavala tudi priljubljena serija V koraku z družino Kardashian. Foto: EPA
Poročno življenje para je pogosto obravnavala tudi priljubljena serija V koraku z družino Kardashian. Foto: EPA

Poroka neviht

Da bo – po številnih glasbenikovih izbruhih na Twitterju – zakona med 40-letno resničnostno zvezdnico in tri leta starejšim raperjem konec, je kazalo že lani poleti, a sta nato zgladila nesporazume in po družinskih počitnicah zatrdila, da so odnosi med njima še vedno dobri.

Pred enim mesecem pa so v javnost pricurljale informacije, da je Kardashianova najela znano odvetnico, specializirano za zvezdniške ločitve (ki pretežno zastopa ženske), Lauro Wasser in da je ločitev le še vprašanje časa.

Zvezdnika sta se začela sestajati pred devetimi leti, ko je bila Kim še poročena s svojim takratnim možem, košarkarjem Krisom Humphriesom (zakon je trajal celih 72 dni). Pred slabimi sedmimi leti sta si usodni "da" izrekla na razkošni poroki v Firencah.