West je znova
West je znova "na prostosti". Okrevanje nadaljuje doma. Foto: Reuters
Kim Kardashian
Najbolj v skrbeh za Westa je njegova soproga Kim Kardashian. Foto: Reuters

"Doma je, počiva," je potrdil vir blizu raperja za revijo People. "Kanye je doma s Kim in otrokoma. Videti je dobro, predvsem pa je srečen, da je doma. Na obisku pa je tudi Kimina družina," je še dodal vir. West bo še naprej pod oskrbo, predvsem pa se bo učil, kako se spoprijemati s stresom. "Mora se naučiti, da najde boljše sorazmerje med delom in družino," je še dodal vir.

Novica o hospitalizaciji 39-letnika je prišla kmalu po tem, ko je Kanye nenadoma — no, najprej je imel nekaj izpadov (med drugim je na koncertu v San Joseju v 40-minutnem monologu na dolgo in široko pojasnjeval, da sicer ni volil, a če bi, bi izbral Donalda Trumpa), odhodov z odra in nepojasnjenih odpovedi — po koncertu v Sacramentu, na katerem se je spravil na Beyonce in Jay Z-ja, s katerim sta nekoč veljala za velika prijatelja, odpovedal ostanek svoje turneje Saint Pablo. Westa je v okviru omenjene turneje čakalo še 21 nastopov, zadnji bi bil 31. januarja v Brooklynu.

West sicer želi na vsak način dokazati v javnosti, da na zdravljenje ni šel pod prisilo. "V bolnišnico je odšel po nasvetu psihiatra," je dejal še vir za revijo People. Med okrevanjem mu je ob strani ves čas stala njegova soproga — z izjemo obiska New Yorka, kjer je bila slovesnost v čast njenega pokojnega očeta Roberta Kardashiana. "Edina oseba, ki ji Kanye zaupa, je Kim," je še razkril vir.

Starleta naj bi bila v teh težkih časih zelo zaskrbljena za družino, predvsem za otroka. A hkrati naj bi bila tudi ona del razloga, da se je Westovo stanje poslabšalo. Namreč zaradi nedavne drame, ki jo je doživela v Parizu, se je umaknila iz javnosti in zato tudi ni odšla z njim na turnejo — kot je to počela v preteklosti. To pa naj bi Westa zlomilo.