Klic
Klic "od zgoraj"? Foto: Reuters

Na teh srečanjih Kanye izvaja svoje stare pesmi, preoblečene v žanr gospela – Heard ‘Em Say, Lift Yourself, Father Stretch My Hands in I Wonder –, na odru (prižnici?) pa se mu pridružijo gostujoči izvajalci in številčen zbor, oblečen v trenirke njegove modne znamke Yeezy.

Sorodna novica "Najboljši mož" Kanye presenetil Kim: "Nič takega, samo Kenny G v moji dnevni sobi!"

Po pisanju tako medijev kot glede na objave Kanyejeve žene Kim Kardashian West na družbenih omrežjih naj bi šlo za nekakšne "katalizatorje navdiha, ki jih je navdihnila Cerkev", nekateri pa namigujejo, da morda Kanye pripravlja projekt, s katerim bo poleg tega, da bo malce bližje Bogu, tudi dobro zaslužil.

Kot piše The Cut, Kanye ni edini ustanovitelj cerkve v družini, v katero se je priženil, tudi "matica" klana Kardashian in njegova tašča Kris Jenner je soustanoviteljica Kalifornijske skupnostne cerkve, ki jo je pod svoje okrilje vzela leta 2010, redno pa so ji očitali, da gre le za orodje, s katerim si razvpita resničnostna družina znižuje davke, hkrati pa zahteva vrtoglavo članarino – 1.000 dolarjev.

Tudi Kanyejeva cerkev ni za navadne smrtnike, pri njegovih mašah so bili doslej navzoči skoraj izključno zvezdniki, ki so bili na dogodke osebno povabljeni, denimo Katy Perry in Orlando Bloom, DMX, Busy Phillips, Courtney Love, Diplo, Rick Rubin ... Vpogled v ta ekskluzivna verska srečanja tako za zdaj omogočajo le objave na družbenih omrežjih, na katerih v ritmih očetovega gospela poplesuje šestletna North West.