"Ves čas pritiska na zdravstveno osebje, da bi se končno lahko lotil določenih stvari." Foto: Reuters

Britanskemu kralju Karlu III. so februarja odkrili raka in je že v procesu zdravljenja. Njegov nečak Peter Phillips pa je prvi član kraljeve družine, ki je podrobneje spregovoril o tem, kako mu gre.

Karel III., ki se je moral odpovedati nekaterim javnim dolžnostim, je po njegovih besedah dobre volje, vseeno pa z okrevanjem ni zadovoljen. "Jezi ga, ker ne okreva dovolj hitro in ne more narediti vsega, česar si želi," je sin princese Ane in najstarejši izmed osmih vnukov pokojne kraljice Elizabete II. za Sky News Australia dejal o razočaranju monarha nad dejstvom, da zdravljenje traja dlje, kot bi si želel.

Čeprav naj bi nestrpni kralj razumel, da je se mora osredotočiti nase ter je okrevanje nujno in lahko traja, si želi vrniti v "normalnost" in k polnemu opravljanju javnih dolžnosti. "Ves čas pritiska na zdravstveno osebje, da bi se končno lahko lotil določenih stvari," je še delil.

75-letnik, ki naj bi mu šlo po besedah njegove žene Camille sicer zelo dobro, upa, da se bo udeležil velikonočne maše, ki bo letos potekala v manjšem obsegu. Njegova prisotnost ne bo vnaprej potrjena. Enako velja za valižanskega princa in princeso, ki je pred kratkim delila, da po odkritju raka prestaja preventivno kemoterapijo. Kensingtonska palača namreč ni delila, ali bosta William in Kate prišla na velikonočno bogoslužje.