Princesa Kate bo po odpustu iz bolnišnice okrevala doma. Foto: Reuters
Princesa Kate bo po odpustu iz bolnišnice okrevala doma. Foto: Reuters

"Operacija je bila uspešna, pričakuje pa se, da bo ostala v bolnišnici še 10-14 dni, preden se bo vrnila domov, kjer bo nadaljevala okrevanje," so sporočili v izjavi za javnost. "Glede na trenutno priporočilo zdravnika ni kaj dosti verjetno, da se bo pred veliko nočjo znova lotila svojih obveznosti."

"Valižanska princesa ceni zanimanje, ki ga bo ta izjava vzbudila. Upa, da bo javnost razumela njeno željo, da življenje njenih otrok v tem času poteka čim bolj normalno in da njeni osebni zdravstveni podatki ostajajo zasebni," se bere izjava. "Kensingtonska palača bo zato posredovala javnosti informacije o okrevanju njenega visočanstva samo, ko bodo na voljo kaki novi bistveni podatki."

"Valižanska princesa bi se rada opravičila vsem prizadetim, ker mora preložiti svoje napovedane obveznosti. Veseli se že, da jih čim več čim hitreje prestavi na poznejše obdobje," so še dodali.

Revija People poroča, da operacija žene princa Williama ni bila rakaste narave.

Po odpustu iz bolnišnice bo Kate okrevala doma v Windsorski palači.

Valižanska princ in princesa sta se s svojimi tremi otroki v Windsor iz Londona preselila leta 2022. Po poročanju Peopla naj bi tudi princ William malce okrnil svoj urnik, da bi bil čim bolj v oporo svoji ženi med okrevanjem.

V bolnišnico odhaja tudi kralj Karel III.

V bolnišnico pa odhaja prihodnji teden tudi Katin tast, kralj Karel III.

Kot so sporočili iz Buckinghamske palače, ima kralj povečano prostato, zaradi česar mora na operativni poseg.

Obveznosti 75-letnega monarha bodo za krajši čas, dokler okreva, preložili.

"Tako kot na tisoče moških vsako leto je tudi kralj poiskal zdravniško pomoč zaradi povečane prostate," so še dodali v izjavi.

Benigna povečana prostata, ki ni rakaste narave, je pogosta pri moških nad 50. letom starosti in običajno ne predstavlja večje nevarnosti.