Komičarki se ne zdi pošteno, da na seznamu ni žensk. Foto: Reuters
Komičarki se ne zdi pošteno, da na seznamu ni žensk. Foto: Reuters

Z emmyjem nagrajena komičarka je Forbesov seznam pospremila z besedama "brez žensk" in s tem izrazila svoje neodobravanje, da so na njem sami moški. Amy Schumer je bila sicer lani prva ženska v zgodovini, ki je dobila svoje mestu na tem seznamu, a je letos izpadla. Poleg tega je na seznamu zgolj en britanski komik, in sicer Ricky Gervais, ki se je uvrstil na peto mesto, na seznamu pa je letos z 21,9 milijona evrov zaslužka tokrat prvič.

Forbes je Gervaisovo peto mesto pospremil z argumentom, da je na seznamu zaradi prve standupovske komedije po petih letih ‒ Humanity, ki jo je pospremil tudi s pestro turnejo, gledalcem pa je bila na ogled na voljo tudi na Netflixu.

Na vrhu znova Seinfeld

Največji zaslužkar med komiki je Jerry Seinfeld s 50,36 milijona evrov zaslužka, Griffinova pa po poročanju BBC-ja letos nikakor ni imela možnosti, da bi bila na seznamu tudi sama, saj jo je televizijska hiša CNN odpustila, izgubila pa je tudi kar nekaj drugega dela, ker je lani pozirala z lažno glavo ameriškega predsednika Donalda Trumpa.

Seinfeld je bil na vrhu vsa leta, odkar se je leta 2006 lestvica prvič oblikovala, razen leta 2016, ko je najvišje mesto zasedel Kevin Hart.

Najbolje plačani komik na svetu je lani podpisal pogodbo tako z Netflixom kot tudi z omrežjem Hulu, kjer uporabniki lahko spremljajo vseh devet sezon priljubljene serije, prav tako pa je več kot 26 milijonov evrov zaslužil še s tekočimi standupi.

Na drugem mestu je bil s skoraj 50 milijoni evrov zaslužka letos Kevin Hart, ki se je zaradi kontroverznosti glede homofobnih tvitov pred kratkim umaknil s položaja voditelja prihodnje podelitve oskarjev.

Tretje mesto si je zaslužil Dave Chappelle (30,67 milijona evrov), sledijo pa Chris Rock (26,28 milijona evrov), že omenjeni Ricky Gervais, Gabriel Iglesias (17,96 milijona evrov), Terry Fator (15,77 milijona evrov), Jeff Dunham (14,45 milijona evrov) in Sebastian Maniscalco (13,14 milijona evrov).