Jade je na evrovizijskem tekmovanju osvojila peto mesto. Foto: EPA
Jade je na evrovizijskem tekmovanju osvojila peto mesto. Foto: EPA

Jade se je v soju luči znašla že zelo zgodaj, saj je kot 11-letna deklica nastopila v gledališki predstavi Levji kralj, kjer je igrala v vlogi levinje Nale.

Ambiciozno dekle je pot kmalu zanesla na televizijo. Nastopila je v nekaj znanih nadaljevankah tako v svoji domovini kot v daljni Avstraliji, njena velika želja pa je bila od nekdaj glasba. Priključila se je "R&B" skupini Trinity Stone, s katero pa ni imela večjih uspehov.

Veliki met ji je uspel 31. januarja na nacionalnem izboru za evrovizijskega predstavnika, kjer je osvojila prvo mesto in si s tem priborila vozovnico za Moskvo. Izmed predstavnic 25 držav (Velika Britanija ima mesto v finalu zagotovljeno) je na koncu osvojila peto mesto.

Zaradi evrovizije so se o njej razpisali domači mediji, kar je tudi verjetno pripomoglo k temu, da je 21. septembra uradno postala nova članica ženske skupine Sugababes. Kot je znano, so se v skupini pred tem zgodile notranje razprtije, ki so se končale z odhodom Keishe Buchanan. Zamenjala jo je prav Jade.

V priloženem videoposnetku si lahko ogledate njen evrovizijski nastop 16. maja.