Keanu in Alexandra - novi par? Foto: AP
Keanu in Alexandra - novi par? Foto: AP

55-letni zvezdnik in devet let mlajša izbranka sta bila pred zbranimi fotografi in novinarji zelo sproščena, ves čas sta se držala za roke in si izmenjevala poglede ter klepetala z drugimi gosti.

Spoznala sta se sicer že pred leti zaradi posla, saj sta soustvarila knjigi Ode To Happiness in Shadows Alexandra je poskrbela za slikovno podobo knjig, Keanu pa je napisal nekaj pesmi. Skupaj sta nato ustanovila tudi založbo X Artists' Books.

Pripravlja se na snemanje nove Matrice. Foto: AP
Pripravlja se na snemanje nove Matrice. Foto: AP

Ameriški tabloidi so bili že nekaj časa "na sledi" domnevnemu paru, saj so sumili, da je Keanu prav v Alexandri našel sorodno dušo. Sredi oktobra so ju ujeli v eni izmed losangeleških restavracij, ko je Alexandra na Keanuja naslonila glavo, nato pa sta z roko v roki odšla tudi na sprehod.

Reeves svojega zasebnega življenja nikoli ni rad delil z mediji, zato so tudi novinarji bolj kot ne ugibali, s katerimi zvezdnicami je bil v zvezi. Znano je, da je imel razmerje z Amando De Cadenet in Claire Forlani, dolgo se je tudi šušljalo, da je na skrivaj hodil s soigralko iz akcijske uspešnice Hitrost, Sandro Bullock. Zveze sicer nihče od njiju nikoli ni potrdil, sta pa oba potrdila, da sta si bila všeč.

V zgodnjih 90. letih so ga pogosto videli s filmsko režiserko Sofio Coppolo, doživel pa je tudi zelo tragično izkušnjo. Z igralko Jennifer Syme je začel razmerje leta 1998, leto pozneje je zanosila. A deklica, ki sta jo poimenovala Ava, se je pri osmih mesecih nosečnosti rodila mrtva. Leta 2001 je Keanu doživel novo tragedijo, saj je Jennifer, stara komaj 28 let, umrla v avtomobilski nesreči.

Igralec se sicer trenutno pripravlja na snemanje že četrtega dela kultne Matrice, v kateri se bo vrnil v vlogi Nea. Snemanje se bo začelo prihodnje leto.