Maser je anonimno prijavil incident iz leta 2016. Foto: EPA
Maser je anonimno prijavil incident iz leta 2016. Foto: EPA

Spaceyja so zaradi vseh obtožb že izbrisali iz filma Ves denar sveta, prav tako je izgubil svojo glavno vlogo v televizijski seriji Hiša iz kart. Čeprav se je po vseh obtožbah zvezdnik dokaj uspešno umaknil iz javnosti, pa se je tokrat na naslovnicah pojavil zaradi še ene obtožbe. Toži ga namreč anonimni maser, in sicer za zlorabo, spolno nasilje in povzročanje čustvene stiske.

Kot je zapisal v obtožbi, je maserja v imenu Spaceyja najel neki drugi moški. Ko je prišel v njegovo vilo v Malibuju, ga je igralec usmeril v sobo v prvem nadstropju, kjer je pripravil masažno mizo. Pred začetkom masaže je dejal, da čuti "bolečino v področju genitalij".

Čeprav mu je maser naročil, naj se uleže na trebuh, je igralec vseeno želel ležati na hrbtu. Ko mu je masiral nogo, naj bi igralec zagrabil maserjevo roko in jo položil na mednožje. "Kaj počnete? Sem profesionalec, to delam za preživetje. Doma imam sina," naj bi mu v šoku dejal neimenovani maser. "Konec je, pustite mi, da odidem." Ko mu je igralec končno dovolil, da odide, naj bi maser v šoku pospravil svoje stvari in končno odšel.

Škandal glede Spaceyja je sicer izbruhnil lani, ko se je oglasilo približno 30 moških in trdilo, da so bili žrtve spolnega nadlegovanja enega najuglednejših hollywoodskih igralcev. Prvi je tožbo vložil Anthony Rapp, ki je dejal, da ga je Spacey poskušal zapeljati že leta 1986, ko je bil star zgolj 14 let. Spacey se je za svoje neprimerno vedenje v preteklosti sicer že opravičil, a ni ponudil nobenih konkretnih odgovorov na problematiko.