Fotografija, ki je sprožila toliko drame, prikazuje 36-letno Khloe Kardashian ob bazenu v bikiniju z leopardjim vzorcem, kar bi bila sicer popolnoma običajna Khloejina objava na njenem Instagramu, če ne bi bila na njej skoraj brez ličil in, predvsem, fotografija ni bila retuširana.

To je v ostrem nasprotju z vsemi preostalimi fotografijami, ki jih ne samo Khloe, ampak vse sestre Kardashian objavljajo na svojih družbenih omrežjih.

Khloejine preostale fotografije so močno filtrirane, koža popolnoma gladka in zagorela, pas in stegna zoženi, oprsje in zadnjica povečana, obraz pa skoraj do neprepoznavnega "olepšan" z najrazličnejšimi "lepotnimi" filtri.

Omenjena fotografija, ki je ušla Photoshopu pri Kardashianovih, se je naglo razširila po spletu, tako hitro, da družina z matriarhinjo in menedžerko svojih hčerk Kris Jenner ni mogla dovolj hitro ukrepati.

Kljub temu so se Khloe in ekipa vsekakor močno trudili, da bi jim uspelo fotografijo izbrisati z medmrežja.

"Khloe je na sliki lepa, ampak ..."

Pravna služba družine je tako celo najbolj obskurnim Instagramovim profilom in uporabnikom z nekaj sto sledilci, kjer se je fotografija pojavila, razpošiljala grožnje s tožbo, če slike ne umaknejo.

Argument? Kršenje avtorskih pravic. In večina jih je pod pritiskom res klonila in fotografijo hitro umaknila.

"Fotografija Khloé je bila posneta na zasebnem družinskem druženju, brez Khloejinega dovoljenja pa jo je po pomoti objavila asistentka," je v izjavi za javnost sporočila Tracy Romulus, direktorica trženja pri znamkah KKW. "Khloé je na sliki videti lepa, a ima lastnik avtorskih pravic pravico, da zahteva umik fotografije, ki ni bila namenjena za v javnost."

"Sprejemanje svojega telesa"

Vir je za Page Six povedal, da je bila sporna fotografija posneta konec tedna na posestvu Kris Jenner v Palm Springsu, kjer je družina preživljala velikonočne praznike, Khloé, ki ji kritiki redno očitajo nenehno spreminjajoči se obraz, pa je bila med posnetkom ravno sredi pogovora.

Nekaj popravkov na fotografiji sicer je zaznati, a so ta svetlobna leta od Khloejinih kampanj za njeno znamko oblačil Good American, ki se sicer oglašuje kot znamka, ki "zastopa sprejemanje svojega telesa".

Khloe je sicer z omenjenega bazena v teh dneh objavila več fotografij, a vse preostale so močno retuširane, zvezdnica pa na njih pozira v svojih čutnih, dodelanih držah.

Nezdrava promocija nedosegljivih lepotnih idealov

Instagram, Reddit in Twitter so takoj po posredovanju pravne službe Kardashianovih začeli obveščati svoje uporabnike glede fotografije, češ da je na podlagi kršenja avtorskih pravic potreben umik.

Številni ob tem pravijo, da ne pomnijo, kdaj bi kdo tako hitro in tako burno reagiral zaradi ene fotografije.

In v nasprotju s Khloejinimi retuširanimi fotografijami, ki pogosto vzbujajo kar nekaj zgražanja zaradi nerealne podobe, so komentarji na sporno fotografijo dejansko pozitivni, češ da Khloe še nikdar ni bila videti tako lepa, naravna in mlada.

Številni pa ob aferi opozarjajo predvsem, kakšen vpliv imajo retuširane fotografije vplivnic in zvezdnic na mlada in odraščajoča dekleta, ki si na podlagi njihovih izumetničenih, dodelanih podob na Instagramu prizadevajo doseči neki lepotni ideal, ki pa je – lažen in popolnoma nedosegljiv – celo tistim z vsem denarjem, kirurgi in preostalimi viri, ki so na voljo, kot je to pri Kardashianovih.